Sterkere Brækhus inn i mesterligaen

Sterkere Brækhus inn i mesterligaen
Sterkere Brækhus inn i mesterligaen

Cecilia Brækhus er tilbake for fullt, sterkere og mer tent enn noensinne. Som Sauerland-bokser tar hun skrittet inn i mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiden med Stonehand Promotion og Helge Wærøy i Melhus er definitivt et tilbakelagt stadium. Nå har hun inngått en solid avtale med tyske Sauerland og målet er å føre henne fram til en VM-kamp.

Hun kommer til å pendle mellom boksegymmen i Berlin og hjembyen Bergen, men dersom alt går som planlagt kommer nok det meste av tiden til å bli tilbrakt i den tyske hovedstaden de kommende årene.

- Etter bruddet med Stonehand i juli har jeg ikke trent boksing en gang, men jeg har hatt Gunnar Rugsveen som personlig trener på et treningssenter. Det er først og fremst styrken jeg har prøvd å forbedre, og nå håper jeg at jeg er i ferd med å utvikle et skikkelig knockoutslag, for det har jeg savnet, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Verdensmester

- Målet vårt er å føre Cecilia Brækhus fram til en VM-kamp, men jeg vil ikke her og nå si når det kan skje. Vi ønsker å utvikle henne så raskt som mulig, og jo før hun kommer i posisjon til å bokse om VM-tittelen, jo bedre er det, sier direktør Kalle Sauerland til NTB.

Han forteller at Cecilia Brækhus er den første kvinnebokseren Sauerland Event har i stallen, men han er også sikker på at det kommer til å bli en suksess.

- Vi så Cecilia Brækhus for første gang i stevnet i Basel i januar. Da ble vi forelsket, smiler Sauerland.

Han forteller at Brækhus kommer til å ha treningsbase i Berlin under oppsyn av Ulli Wegner, en av de virkelig store trenerne i tysk proffboksing. Han har hatt ansvaret for både Arthur Abraham og Nikolaj Valujev. Det er snakk om en trener i mesterklassen med andre ord.

Litt redd

- Jeg er overveldet over å ha fått denne sjansen, for det er stort. Men jeg er også litt redd, selv om jeg gleder meg veldig til å komme i gang for alvor, sier Brækhus til NTB.

Hun er enig i at hun tar skrittet inn i mesterligaen, for hun kommer inn i et etablert og helprofesjonelt boksemiljø i Tyskland.

- Treningen kommer nok til å bli både tøffere, mer krevende og helt annerledes enn det jeg er vant med fra før av. Det betyr at jeg får alle muligheter i et veldig profesjonelt system.

- Nå ligger alt til rette for meg. Jeg har fått et opplegg som ikke kan bli bedre, sier Cecilia Brækhus som har fått en kontrakt hun kan leve med, og som regner med å bokse fra fire til seks kamper i året.- Når tror du det er mulig å få en tittelkamp?

- Det tør jeg ikke si noe om. Jeg må bare bruke den tiden som er nødvendig, men jeg må heller ikke glemme at 63 kilosklassen er den største, så det blir veldig tøft å nå helt til topps, sier Cecilia Brækhus til NTB.