Glimt rykker opp

Glimt rykker opp
Glimt rykker opp

Bodø/Glimt er tilbake i eliteserien etter 3-2-seier over Odd Grenland hjemme mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed vant nordlendingene 4-2 sammenlagt og er tilbake i det gode selskap etter to sesonger i 1.-divisjon.

Ikke mange hadde troen på at Bodø/Glimt skulle vippe Odd av pinnen over to kvalifiseringskamper. Skien-laget kom fra tre strake seirer i eliteserien og var fulle av selvtillit. Bodø/Glimt hadde tre strake tap i 1.-divisjon på samvittigheten, men tok likevel kommandoen i duellen ved å vinne 1-0 i Telemark i den første kampen.

Olsen-banden

Kommandoen tok de også direkte på eget kunstgress mandag. En meget opplagt Trond Olsen fornektet seg ikke foran et oppspilt hjemmepublikum og banket Glimt i føringen allerede etter tre minutter etter et fint slått frispark fra Olav Råstad. Festen kunne begynne.

Etter 22 minutter kunne Thiago Martins gitt Glimt 2-0 etter at André Muri slurvet med et tilbakespill som spissen plukket opp. Odd-keeper Rune A. Jarstein vant imidlertid duellen. Muri skuffet generelt og ble byttet ut allerede etter 35 minutter. Da hadde han gjort sitt og Glimts annet mål kom etter et nydelig raid nedover på venstresiden.

Det så ut som om hjemmelaget var i ferd med å drepe spenningen, men Odd tok seg sammen og reduserte til 2-1 ved Trond Viggo Toresen tre minutter før pause.

Glimtet til

Før Trond Olsen ble byttet ut etter 77 minutter rakk han å bli stor helt på Aspmyra. Lynvingen serverte nemlig da Glimt satte inn det siste målet også. Selv om det var Martins' skudd som til slutt ble sklidd i mål av veteranen Runar Berg, kan man konkludere med at Olsen hadde det ingen andre hadde i denne avgjørende kampen.

Odd reduserte til 3-2 da Stefan Bärlins heading gikk rett i beina på Martins som beinet ballen i eget nett. Og selv om Runar Berg slo et håpløst tilbakespill som gjorde at Bärlin kom alene med Pavel Londak, endte kampen 3-2 og Glimt kunne juble for gjensyn med norgeseliten etter to år blant nestenlagene.

Odds nødløsning med å sparke Arne Sandstø og Gaute Larsen, holdt ikke for Grenland-klubben som sannsynlig kan skilte med den fineste stadion i 1.-divisjon kommende sesong. (©NTB)