Kristoffers båre har landet

Kristoffers båre har landet
Kristoffers båre har landet

Båren med den drepte soldaten Kristoffer Sørli Jørgensen har kommet til landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hercules-flyet med den drepte 22-åringens båre landet på Gardermoen Flystasjon klokken 12. Sammen med båren i flyet var seks av Jørgensens medsoldater som fulgte 22-åringen som æressoldater. Også Garden var til stede under overleveringen av båren til 22-åringens pårørende.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen er til stede under båremottakelsen. Også representanter fra Forsvarets øverste ledelse er til stede.

Før flyet med båren landet på Gardermoen, fløy det lavt over Stange, hvor både Sørli Jørgensen og den skadde 20-åringen kommer fra.

- Dette er en slags gest til lokalsamfunnet, sier kommunikasjonssjef oberstløytnant Erling S. Kristiansen i Hæren.

Ullevål universitetssykehus opplyste mandag at skadene til den skadde 20-åringen fortsatt er alvorlige og situasjonen stabil. 20-åringen har skader i ansiktet og brystet, i tillegg til alvorlige bruddskader i beina. Soldaten kom til Norge natt til lørdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus