Stein Erik Hagen vil gi lærerne lønnshopp

Stein Erik Hagen vil gi lærerne lønnshopp
Stein Erik Hagen vil gi lærerne lønnshopp

Milliardær Stein Erik Hagen vil gi lærerne et lønnshopp slik at lærerlønnen over tid kan gå opp fra 300.000 til 450.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) skriver han ifølge VG «Jeg mener at læreryrkets anseelse må gjenerobres med de virkemidlene vi har til rådighet. Lærerne er sentrale personer og selve bærebjelken i utdanningen av fremtidig generasjoner».

Lederen i Utdanningsforbundet, Helga Hjetland, er enig med milliardæren, også når han skriver at antallet elever i hver klasse ikke bør være mer enn femten.

- Dette lyder som vakker musikk i mine ører. Jeg er veldig glad for at en ledende skikkelse i norsk næringsliv sier det vi har forsøkt å skape forståelse for i mange år. Jeg merker meg også at Hagen vil at satsingen skal skje i offentlig regi, sier Hjetland til VG.