Stor pågang fra pårørende etter bombeangrepet

Stor pågang fra pårørende etter bombeangrepet
Stor pågang fra pårørende etter bombeangrepet

Pågangen til Forsvaret fra pårørende til soldater i Afghanistan er større enn vanlig på grunn av bombeangrepet torsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilde:

Det var et kjøretøy av denne typen, en Toyota Landcruiser, som ble rammet av en veibombe likte utenfor byen Meymaneh i Nord-Afghanistan på torsdag. I eksplosjonen omkom en norsk soldat, og en annen ble hardt skadet. Kjøretøyet brukes av mange internasjonale styrker og sivile hjelpeorganisasjoner i Afghanistan, mye på grunn av den gode terrengfremkommeligheten. De norske soldatene er del av ISAF styrken. Arkivfoto: Lars Magne Hovtun, FORSVARET / SCANPIX HANDOUT

- Mellom klokka 17 og 23 den dagen ulykken ble kjent hadde vi 250 telefoner fra ulike pårørende. Senere ble antallet noe mindre, men ved hvert innslag i nyhetene om ulykken økte antallet, sier lederen av Administrativ foresatt avdeling (AFA-kontoret) på Terningmoen, oberstløytnant John Petter Bachke, til NTB.

Høy beredskap

Bache opplyser at kontoret vil ha høyere beredskap enn vanlig noen dager fremover, og at det vil være klar til å motta telefonhenvendelser døgnet rundt.

- Vi har faste prosedyrer for hvordan vi arbeider og vi er alltid klar til å snakke med pårørende, sier han.

AFA-kontoret har også en del av ansvaret for båreseremonien og begravelsen til den forulykkede soldaten, Kristoffer Sørli Jørgensen fra Stange i Hedmark.

- Båreseremonien vil bli tilpasset ønskene fra de pårørende. Det er også de pårørende som bestemmer hvordan begravelsen skal være, men vi vil ha et støtteteam hjemme hos familien som hjelper til med praktiske ting, sier oberstløytnant Bachke.

Forbønn

Sogneprest Frede Fjågesund i Stange sier til NTB at det ennå ikke er avklart om det blir noen minnestund i Stange kirke.

- Men sognepresten i Tangen og jeg skal ha felles gudstjeneste i Tangen kirke søndag. Der vil vi ha forbønn for de pårørende til de to som ble rammet i ulykken, sier han. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus