Advarer mot å legge ut feriebilder på nettet

Kripos ber foreldre om å være forsiktige med å legge ut feriebilder av barna på nett. Selv uskyldige bilder kan misbrukes i pornografisk øyemed.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildet er uskyldig nok, en stolt far som bader sitt nyfødte barn. Når bildet legges side om side med overgrepsbilder av babyer, blir motivet nok et innslag på den pedofile nettsiden, skriver Aftenposten.

- Vi kommer stadig over gamle overgrepsbilder som er manipulert av dem som står bak pedofile betalingssider. Deler av interiøret kan være digitalt fjernet, og det er lagt inn nye ansikter på barnekroppene som utsettes for overgrep. Alt for å møte markedets etterspørsel, sier politioverbetjent i Kripos, John Ståle Stamnes.

Kripos kommer også over helt vanlige familie- og feriebilder, som ikke er manipulert men lagt side om side med overgrepsbilder.

- Det kan være et bilde av en bestefar med et barnebarn på fanget. Neste bilde i serien viser voldtekt av en barnekropp. Du ser ikke ansiktet verken på barn eller overgriper, men teksten som legges på, forteller at det fortsatt dreier seg om bestefar og barnebarnet. Slik får de som står bak nettsiden fortalt en historie, sier han.

Han vil ikke be folk la være å bruke internett til å vise fram bilder, men har et krystallklart råd.

- Legg dem ut med en så lav oppløsning som mulig. Når folk begynner å tulle med bilder som har lav oppløsning, blir ikke resultatet bra. Derfor velger de heller noen bilder med god oppløsning, det er nok å ta av, sier Stamnes. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus