Galla eller Grand Prix?

Galla eller Grand Prix?
Galla eller Grand Prix?

TV2 reklamerte med en og en halv time med Fotballgalla fra Lillestrøm fredag kveld. Fotball hadde knapt noe med sendingen å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sexy fotball?

Venke Knutson gjorde en flott opptreden på scenen under Fotballgallaen på Lillestrøm i går. Og det er stort sett det sendingen huskes for.

Foto: Scanpix

Jeg gledet meg virkelig til å overvære den store prisutdelingskvelden i norsk fotball kringkastet av fotballkanalen TV2 i går kveld.

Dessverre var jeg forhindret fra å være tilstede på Thon Hotell på Lillestrøm grunnet familiære plikter. Synd tenkte jeg i forkant, men fordi det har blitt mye jobb den siste tiden, kunne forholdet blitt satt på en alvorlig prøve om jeg hadde prioritert å få en personlig samtale med Mons Ivar Mjelde, Sondre Kåfjord eller Ole Gunnar Solskjær fremfor en rolig fredagskveld med min kjære.

De sosiale plikter danket ut de jobbrelaterte denne fredagen.

Og sjelden har jeg valgt mer riktig.

Makan til dårlig TV-show er det lenge siden jeg har sett.

Ansvarshavende bør bli kalt inn på teppet til Alf Hildrum og svare på hvorfor det ble som det ble.

Og hvorfor sier TV2 så flott at «Så setter vi direkte over til Fotballgallaen» da showet i realiteten var ferdig da første Idol-deltager entret scenen på TV? En uting som bør avskaffes med det første i alle TV-kanaler.

90 minutter med prisdryss, takketaler, perlescoringer i bøtter og spann, klipp som tidligere ikke har vært vist, og ikke minst, en stemningsrapport kun en dag før kvinnefinalen og to dager før slaget mellom askeladden og trollet på Ullevaal, var det jeg regnet med å bli servert av Fotballkanalen. Jeg tenkte sågar før sending at det kunne være interessant å trekke frem Norges kanskje viktigste landskamp på mange år, Norge - Tyrkia. Jeg håpet at kampen som spilles om åtte dager, og som bestemmer om Norge får være med å spise plommer med de store neste sommer, ville bli kommentert av landslagssjef Åge Hareide og noen av spillerne.

Men neida.

Vi TV-seere fikk:

Seks kjappe priser, med unntak av 15 minutter med Solskjærhyllest - som i høyeste grad var velfortjent.

Et kort tilbakeblikk på sesongen hvor TV2 ønsket å gi meg gåsehud, men som i stedet var det som gjorde at jeg til slutt nesten ringte på til naboen og spurte om jeg kunne få lov til å ta bikkja hans med på en spasertur. Hadde han vært hjemme ville det blitt en svært så lang spasertur på Felix og meg.

Og selve rosinen i pølsa;

Troy Gulbrandsens jakt etter Brann-trener Mons Ivar Mjelde. Programmets røde tråd, og det humoristiske bidraget enhver egenproduksjon av denne typen alltid har.

Dette viste seg imidlertid å være en ufattelig intetsigende tre episoders føljetong om en TV2-reporter som skulle på bygdefest på Osterøy. Hadde «Osterøy-Monsen» i hvert fall hatt et snev av likhet med originalen, og storyen vært en annen, kunne det blitt OK.

Det ble dessverre bare patetisk da Troy til slutt lå i en skråning og skjøt etter illsinte striler med revolver.

Jeg burde kanskje luktet lunta fordi jeg på forhånd visste det kun var seks priser som skulle fordeles på 90 minutter. Her måtte det bli mye påfyll av andre ting. Men tar jeg bort de velkjente «Heng med, vi er straks tilbake»-pausene, blir det litt mindre tid til show og da kanskje mer komprimert. Det måtte da bety mer fotball i selve sendingen?

Så feil kan en ta.

I tur og orden entret triksere (som for så vidt har relevans til showet, og som faktisk var tøft å se på), Westlife, Venke Knutson, Madcon og Heine Totland scenen, med det for øyet å sjarmere det norske folk. Det er flott med kunstneriske innslag, bevares, men et sted går grensen.

Var vi vitne til en knallhard kamp om å få representere Norge i neste års Grand Prix eller var vi på Lillestrøm og Fotballgalla?

Jeg er fristet til å spørre TV2 om de mottok bidrag fra Bettan, Jahn Teigen eller Jonny Logan for den slags skyld? Jeg blir ikke overrasket om kanalen sier at de stod på planen, men at de ble forhindret fra å komme.

Fra 22.10 til 23.40 var det Fotball som stod på sendeskjema, men det var ikke det vi fikk. Vi fikk alt annet enn det vi var forespeilet og ønsket oss.

Jeg opplyser herved om at førstkommende mandag sender svenskene sin "Fotbollsgala" fra Hovet i Stockholm på svensk TV4. Gjør svenskene det samme som tidligere år på "Fotbollsgallan" blir det et kanonshow med "Fotboll" i sentrum. Det kan derfor kanskje være en idé for den norske fotballkanalen å sende en person, eller ti, til broderlandet i øst for å lære.

Alle som er glade i fotball setter stor pris på at TV2 spyr ut norsk fotball på skjermen fra april til november, men dette var bom for åpent mål, to gule kort og karantene frem til første serierunde sesongen 2008.