Kniksens hederspris til Solskjær

Kniksens hederspris til Solskjær
Kniksens hederspris til Solskjær

Ole Gunnar Solskjær fikk Kniksens hederspris under fotballgallaen på Lillestrøm fredag. Mjelde ble årets trener.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm (NTB): Den tidligere Manchester United-spilleren la opp 28. august etter et utall kneoperasjoner.

Kniksens hederspris deles kun ut når noen virkelig har gjort seg fortjent til det, med andre ord ikke hvert år.

- Det er en stor ære, sa 32-åringen etter å ha mottatt prisen.

- Jeg skulle gjerne ha fått denne prisen som 37-åring. Jeg vil oppfordre unge spillere til å ta den sjansen de får, fordi man vet aldri når det tar slutt. For meg tok det slutt litt for tidlig, sa superspissen som så vidt har startet på det som kan bli en lang og innholdsrik trenerkarriere.


Kniksenprisen

Det var John Carew som ble hedret med Kniksen-prisen under fredagens fotballgalla.

Aston Villa-spissen har vært bunnsolid på landslagets vei mot avgjørende EM-kvalkamper. Spissen var ikke til stede under prisutdelingen, men var med TV 2s publikum fra BBCs studio i Birmingham.

- Jeg utrolig glad for og stolt over denne prisen, som motiverer meg for å stå på videre, sa Carew som er klar til kamp for Aston Villa etter kneskaden han pådro seg i september.

Årets trener

Mons Ivar Mjelde førte Brann til klubbens første seriegull på 44 år og ble fredag kåret til årets trener i eliteserien i TV 2s galla.

Mjelde er den treneren som har sittet lengst av samtlige i eliteserien. Prisen ble delt ut av de to tidligere landslagstrenerne Egil «Drillo» Olsen og Nils Johan Semb.

- Ja, dette er stort for meg. Jeg vil takke juryen for at de har funnet meg verdig. Også vil jeg takke fruen som holder ut med en travel mann. Man vinner heller ikke noe uten gode spillere, sa Mjelde som også takket Brann for tillit i fem sesonger.

Årets spiller i eliteserien
Thorstein Helstad ble kåret til årets spiller i eliteserien for menn av NISO under den samme fotballgallaen på Lillestrøm.

Spillerforeningen NISO sto bak kåringen, og det var spillerne selv som stemte fram Brann-spissen som sin favorittspiller denne sesongen.

- Overraskende, jeg hadde to sterke konkurrenter (Somen Tchoyi og Alanzinho), sa Helstad.

Han scoret 22 mål for seriemester Brann denne sesongen og ble suveren toppscorer i eliteserien.

Årets kvinnelige spiller

Lillestrøm (NTB): Ane Stangeland Horpestad ble av spillerne selv kåret til årets kvinnelige spiller i toppserien under fotballgallaen.

Klepp-klippen var sentral da Norge tok seg til semifinale under årets fotball-VM i Kina. Det var spillerorganisasjonen NISO som sto bak kåringen, der spillerne selv stemte fram sin favoritt.

- Ja, dette var stas. Tusen takk. jeg vil gjerne få takke spillere og trenere på klubb og landslag, sa Horpestad på TV 2.

Ingvild Stensland (Kopparbergs/Göteborg) og Marie Knutsen (Røa) var også nominert. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus