Venter fordømmende reaksjon fra Islamsk Råd

Venter fordømmende reaksjon fra Islamsk Råd
Venter fordømmende reaksjon fra Islamsk Råd

Carl I. Hagen venter en fordømmende uttalelse fra Islamsk Råd Norge etter at han i boka «Ærlig talt» har beskrevet profeten Muhammed som en kvinneundertrykkende voldsmann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jomfru Maria
I sin bok skriver Carl I. Hagen blant annet at Muhammed forlovet seg med en seksåring, og at han giftet seg med henne da hun var 10-11 år. Voldtekt, kaller Hagen det for.

Til sammenligning mener historikere at kristendommens Jomfru Maria ikke var mer enn tretten år da hun fødte Jesus.

Foto: Scanpix

Hagen beskriver i boken profeten Muhammed i forbindelse med en kritisk gjennomgang av måten regjeringen i 2006 håndterte striden rundt karikaturtegningene av profeten på.

Hagen skriver blant annet at myndighetenes håndtering førte til at ytringsfriheten «ble underordnet respekten for krigsherren, voldsmannen og kvinnemishandleren Muhammed som myrdet og aksepterte voldtekt som erobringsteknikk».

Korrekt historisk
Hagen sier han mener han har gitt en korrekt historisk beskrivelse av profeten.

- Det er en korrekt beskrivelse av krigsherren Muhammed. Profeten Muhammed såkalt forlovet seg med en seksåring, og giftet seg med henne da hun var 10-11 år. Det kaller jeg voldtekt, sier Hagen til NTB.

Islamsk Råd Norge reagerer på Hagens beskrivelse og karakteristikker av profeten.

- Rådet vurderer fredag Hagens omtale av profeten i boken og vil gi en uttalelse i løpet av helgen, sier generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge til NTB.

- Dette må muslimene forholde seg til

- Slik jeg har lest mange bøker, tror jeg min beskrivelse av profeten er en korrekt historisk beskrivelse. Det synes jeg snart også muslimene må forholde seg til, sier Hagen.

Han sier han har fått vite at Islamsk Råd Norge har hatt møte for å drøfte eventuelle reaksjoner, og at han derfor venter reaksjoner fra rådet.

- Men jeg synes at alle muslimer, også de ekstreme, må akseptere at vi har ytringsfrihet her i landet. Man kan godt komme med offentlige ytringer om at man er sint på meg og si stygge ting om meg. Men ytringer skal møtes med ytringer, sier Hagen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus