Ryan Adams bidrar på nyinnspilling

Cowboy Junkies klassiker «The Trinity Sessions» kommer i revidert utgave, med blant annet Ryan Adams som bidragsyter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den originale utgaven fra 1988Den originale utgaven fra 1988

Til neste år er det nøyaktig 20 år siden Cowboy Junkies slapp klassikeren «The Trinity Sessions», gruppens andre albumutgivelse. Nå er albumet ute i ny utgave, «Trinity Revisited», bestående av CD og DVD, med Ryan Adams, Natalie Merchant fra 10 000 Maniacs, Vic Chesnutt og Jeff Bird som eksterne bidragsytere i nyinnspilling av låtmatarialet. Opptakene ble gjort for et år siden i samme kirke hvor den originale utgaven av «The Trinity Sessions» ble spilt inn; i kirken The Holy Trinity i bandets hjemby Toronto i Canada.

Gjesteopptredene blir både vokalt og instrumentalt i forbindelse med at flere av låtene er spilt inn på nytt - live fra kirken - i likhet med de originale innspillingene.

- Ideen var å koble sammen et løst band-lydbilde med kun et par timers øving i forkant, og med kun en dag for opptak i kirken, på samme måten som vi laget den originale utgaven av albumet, sier bandets frontkvinne Margo Timmins i en pressemelding. - Vi kom, vi spilte, og kirken, atter en gang, gjorde resten av arbeidet.

Foruten Margo Timmins består Cowboy Junkies fremdeles av hennes brødre Michael og Peter Timmins, samt Alan Anton. Det nye albumet er allerede ute i flere land, men slippes i USA først i februar.

Les flere plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus