Det straffet seg til slutt for Brann

Brann holdt unna for et renn av Rennes-sjanser i nesten hele annen omgang, men måtte tåle å dele UEFA-cuppoengene med franskmennene etter et sent straffemål og 1-1.

Rennes' Jimmy Briand i kamp med Branns Eirik Bakke og Hassan El Fakiri. De to lagene delte poengene etter 1-1. (Foto: REUTERS/SCANPIX)Rennes' Jimmy Briand i kamp med Branns Eirik Bakke og Hassan El Fakiri. De to lagene delte poengene etter 1-1. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Rennes (NTB): - Alt i alt er jeg fornøyd, men det er bittert å lede fram til det er fem minutter igjen, sa Brann-trener Mons Ivar Mjelde til ba.no.

Bergenserne så ut til å stikke av med alle poengene i Frankrike etter at Azar Karadas headet Brann i føringen. Klokken sto på 23 minutter da den hjemvendte helten steg til værs og stanget inn en utsøkt corner fra en ellers svært blek Erik Huseklepp.

Karadas hadde en gyllen mulighet til å legge på til 2-0 kort tid etter, men var for treg på avtrekkeren.

Et mål imot var tydelig det som trengtes for å tenne Rennes som tok mer og mer over. Spesielt Branns venstreside fikk kjørt seg ettertrykkelig. Erik Huseklepp og Erlend Hanstveit ble gang på gang løpt over og var heldige som slapp med skrekken.

Huseklepp ble også byttet ut etter 55 minutter i likhet med målscorer Karadas.

Petter Vaagan Moen fikk ikke til all verden han heller, men da han og Cato Guntveit kom inn og Mjelde la om til 4-5-1 ble det likevel mer balanse i Brann-laget som gikk ut i 4-4-2.

God Opdal
Kampen på Route de Lorient ble en travel dag på jobben for Håkon Opdal. Men landslagsspilleren holdt buret rent mens lagkameratene ble trykket lenger og lenger tilbake på banen av aggressive Rennes som skapte sjanser på løpende bånd.

- Han bekrefter landslagsformen sin, skrøt Mjelde.

Den hodesterke svenske landslagsspilleren Petter Hansson hadde flere muligheter, men traff ikke innenfor ramma, mens Mickaël Pagis ble hindret av tverrliggeren. Det var en kveld der det så ut som om ballen skulle sprette Branns vei, selv om de mistet den med en gang de fikk den på lissa. Seriemestrene skapte pinlig lite, men toppscorer Thorstein Helstad fikk et par gode muligheter på overganger.

Straffet
Den siste timen dreide det seg imidlertid stort sett om å forsvare seg for Brann, som til slutt måtte kapitulere. Eirik Bakke, en av få Brann-spillere med solid europacuperfaring, kjempet som en løve gjennom hele kampen, men skulle til slutt bli syndebukk da han la ned Jires Ekoko innenfor egen 16-meter to minutter før slutt.

Straffen ble kontant ekspedert i nettet av Bruno Cheyrou.

- Jeg har sjelden sett spillerne så trøtte som etter kampen her og i Brügge. De jobbet steinhardt. Og det må man gjøre på dette internasjonale nivået. Bare se på Rosenborg mot Valencia. De jobbet kampen inn i sitt spor og det gjorde guttene i dag også, sa Mjelde til BA.

På overtid sørget Hassan El Fakiri at han ikke får spille kampen mot Dinamo Zagreb 29. november. Midtbanespilleren pådro seg nemlig direkte rødt kort da han løp ned Sylvain Marveaux.

Dermed ble det ett poeng til Brann, UEFA-cupens første for den norske seriemesterens del. Etter å ha blitt rundspilt i store deler av kampen skal Brann være meget godt fornøyde med det. (©NTB)