Odd Grenland - Bodø/Glimt: 0 - 1Kents taktiske triumf

Kents taktiske triumf
Kents taktiske triumf
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kent Bergersen og Bodø/Glimt fikk det som de ville da de slet seg til seier over Odd Grenland i den første kvalkampen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå hadde også nordlendingene mer enn sin dose flaks, det er ikke til unnslå. For makan til Odd-press det siste kvarteret skal man lete høyt og langt etter. Men det ville seg ikke, som det heter.

- Vi gikk ut på banen for å holde nullen og score, og det klarte vi, sier en samlet Kent Bergersen til ABC Nyheter.

Samtidig røpet Bergersen litt av det som trolig er hemmeligheten bak seieren.

- Vi har studert Odd og deres spillestil, det er jo vanlig. Samtidig har vi spart spillere til akkurat denne kampen. Så viktig var den for oss.

"Kenta" er ikke bekymret for kampen i Bodø på mandag. Eller kanskje litt?

- Vi har gjort det vi skal her, da må vi gjøre det vi skal hjemme. Men ingen ting er sikkert. Vi er forberedt på at Odd kommer hardt tilbake.

Og det må Odd gjøre. Opprykket skal avgjøres der og da, to scoringer til grenlenderne og ingen til bodøværingene gjør susen.

- I dag fant vi ikke rytmen fra de forrige kampene, selv om vi kjørte hardt på det i pausen, sier Ove Flindt Bjerg til ABC Nyheter.

- Vi spilte ikke som vi skulle i første omgang og klarte ikke å gjøre noe med det i andre omgang. Mer er det ikke å si om det.

Selv ikke med en spiller mer på banen i førti minutter og innhopp av to offensive spillere, Jacob Sørensen og Tarjei Dale, midt i andre omgang klarte Odd å utlikne.

Det siste kvarteret var preget av en veritabel kraftig kanonade mot Bodø/Glimt målet, resultatløst. Heldigvis ble ikke kampen hardere. Det hadde den ikke tålt, etter ganske så harde tak fra midten av første omgang og utover.

Etter 35 minutter hadde Bodø/Glimt-spiller Thomas Jakobsen samlet på seg to gule kort, dermed ble det rødt og ut. Utvisningen ga Odd mer å gå på, uten at de klarte å omsette det i mål.

Etter 76 minutter var det Odds Tommy Svindal Larsens tur til å forlate banen.

Etter det var kampen forutsigbar, med programmessig hardt press fra hjemmelaget. Men bortelaget sto han av.

I Skien lever imidlertid optimismen. Først og fremst hos Odd-trener Ove Flindt Bjerg som tenker positivt og sikter seg inn mot seier på mandag.

- Vi sier ikke nei til 0-2 i Bodø, sier dansken.

Også Grenland og byen Skien er på tuppa. Før kampen torsdag var det fulle tribuner og reneste gladiatorstemningen med flagg, parader og dommedagsbasuner.

På mandag blir det åpent hus på puber og kafeer i hele Skien sentrum. Pluss, rosinen i pølsa, storskjerm med direkteoverføring av kampen på storskjerm på Handelstorvet.