Storaksjon mot gjengene

Storaksjon mot gjengene
Storaksjon mot gjengene
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet gjennomfører torsdag en storaksjon mot ulike kriminelle miljøer på Østlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi startet en aksjon i dag klokken 9 med en parole mot ulike kriminelle miljøer. Vi reiste ut i titiden mot en rekke adresser. Det er en koordinert aksjon med politiet i Asker og Bærum, Follo, Romerrike og Oslo, sier Jørn-Kr. Jørgensen i informasjonsavdelingen til Oslo-politiet til ABC Nyheter.

- Vi undersøker en rekke adresser på jakt etter penger, ulovlige våpen og narkotika. Aksjonen pågår nå i dette øyeblikk, og vil pågå så lenge aksjonsledelsen finner det nødvendig å holde den ved like. Det er snakk om et betydelig antall adresser, og det dreier seg om ulike kriminelle miljøer, sier Jørgensen omkring klokken 11.30.

- Hvorfor gjennomfører dere en samlet storaksjon?
- Det er en koordinert aksjon for å skape uro i det kriminelle miljøet, men jeg kjenner ikke enkeltheter ved aksjonen, men det vil kanskje bli innkalt til en pressekonferanse senere i dag, eller vi vil sende ut en pressemelding.

Ifølge VG Nett jakter politiet på over 20 personer i Oslo alene. Både uniformert og sivilt politi aksjonerer over hele byen.

- Dette er en aksjon mot gjengmiljøer i det sentrale Østlandsområdet. Utgangspunktet for Follo politidistrikt er en anmeldelse fra Oslo likningskontor som gjelder skatteunndragelse. Vi har aksjonert på tre adresser i Oppegård kommune, sier jourhavende ved Follo politidistrikt, May Annette Moen, til ABC Nyheter.

Alvorlige hendelser
Det har den siste tiden vært flere alvorlige hendelser politiet knytter til gjengmiljøet. Natt til tirsdag ble det skutt gjennom soveromsvinduet til en kvinne på Sinsen i Oslo. Skuddene skal ifølge politiet ha vært beordret av en 24 år gammel mann tilknyttet gjengen Young Guns. Kvinnen er mannens ekskjæreste og formålet skal ha vært å true henne til å forandre forklaring i en kommende straffesak, melder NTB.

Storaksjoner mot gjengene i hovedstaden har tidligere dreid seg om å inndra verdier som politiet mener er finansiert ved kriminell virksomhet. Blant annet har politiet tatt beslag i dyre biler, luksusklær og eksklusive klokker.

Millionbeslag
Politifolkene i gjengprosjektet har beslaglagt store mengder våpen og narkotika i miljøet siden offensiven ble satt inn i fjor høst.

Aksjonen som startet torsdag er den største siden i vår, da politiet aksjonerte i forbindelse med en familie tilknyttet B-gjengen. Det ble gjort beslag verdt millioner, og flere av brødrene i familien sitter fortsatt varetektsfengslet.