Sorg og forvirring i Jokela

Sorg og forvirring i Jokela
Sorg og forvirring i Jokela
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sorg og forvirring preget skolen i finske Jokela torsdag morgen. Mange mennesker har tent lys utenfor skolen til minne om elevene og de ansatte som ble ofre for skolemassakren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusby (NTB-FNB): Skolen holder stengt resten av uken, og vernepliktige soldater holder vakt rundt bygningen slik at politiets åstedsgranskere skal få jobbe i fred.
Torsdag morgen hadde et stort antall finske og utenlandske journalister og TV-team samlet seg på utsiden av politisperringene. Det samme hadde mange av Jokelas ungdommer.
Flagget vaier på halv stang på skolen, slik det gjør i resten av Tusby og i hele Finland. Flere titalls mennesker har oppsøkt krisesentralen som er opprettet i Jokela for å få hjelp til å håndtere tragedien.
Ifølge kommunedirektør Hannu Joensivu kom så mange mennesker til senteret at man i løpet av natten måtte tilkalle ekstra personell for å ta seg av alle henvendelsene.
Joensivu sier at Jokela kommer til å ha «livsvarige arr» etter onsdagens tragedie da til sammen ni mennesker døde. 18 år gamle Pekka-Eric Auvinen skjøt og drepte skolens rektor og helsesøster og seks skoleelver før han skjøt seg selv i hodet. Han døde på sykehus senere på kvelden. (©NTB)