– Valg i Pakistan i februar

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil bli avholdt valg på ny nasjonalforsamling i Pakistan i februar, lover landets riksadvokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Valget vil bli holdt i februar. Det er bestemt, sa riksadvokat Malik Mohammad Qayyum torsdag. Han sa også at unntakstilstanden kommer til å bli opphevet om én eller to måneder.

Samme dag opplyste en tjenestemann at tre opposisjonspolitikere og en fagforeningsleder er siktet for forræderi etter å ha holdt taler i havnebyen Karachi der de rettet kritikk mot regimet til president Pervez Musharraf. Forræderi kan straffes med døden i henhold til pakistansk lov, og de fire mennene er de første som har fått en så alvorlig siktelse mot seg etter at unntakstilstanden ble innført lørdag. De fire ble arrestert mandag.

Opposisjonelle oppga samme dag at minst 800 tilhengere av landets tidligere statsminister Benazir Bhutto ble arrestert i løpet av natten. Bhutto har oppfordret til en større demonstrasjon mot president Pervez Musharraf fredag.

Også mange jurister er pågrepet de siste dagene, men torsdag ble 331 av dem løslatt mot kausjon. Juristene ble arrestert under en demonstrasjon i den østlige byen Lahore mandag.

20 sentrale jurister og menneskerettsforkjempere sitter imidlertid fortsatt fengslet, opplyser en talsmann for juristene. (©NTB)