14-åring sa nei til sexerstatning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nesten 15 år gamle jenta ønsket ingen sexerstatning. Hun ville heller ikke at tiltalte skulle straffes for overgrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ålesund (NTB): Men i Romsdal tingrett ble tiltalte dømt og jenta tilkjent oppreisningserstatning på 10.000 kroner for noe hun selv mener hun ikke har tatt skade av.

Jenta mente hun ikke var offer for et overgrep da samleiet med den fire år eldre mannen skjedde frivillig og det var hun selv som tok kontakt med tiltalte, skriver VG.

Det var jentas fosterforeldre som meldte saken inn for barnevernet som deretter politianmeldte mannen får seksuell omgang med barn. Det var vergen som krevde oppreisningserstatning for jenta.

- Så lenge jenta er mindreårig og vergen krevde erstatning, måtte jeg legge ned påstand om erstatning. Men jeg informerte retten om at hun ikke ønsket noen erstatning, sier jentas bistandsadvokat Johan Teiseth til VG.

Tingretten slår fast at jenta juridisk sett ikke kan gi avkall på erstatningen.

Den dømte har hatt et nært forhold til jenta over tid, og er også en gang tidligere dømt for lignende forhold mot den samme jenta. Også da måtte han betale 10.000 kroner i erstatning. (©NTB)