United lekte seg mesterlig videre

Manchester United er klar for cupspillet i mesterligaen etter en overbevisende 4-0-seier over Dinamo Kiev.

Tevez scorer 2-0 på Old Trafford.

United står med fire strake seirer og solide 10-2 i målforskjell med to kamper igjen av gruppespillet. De to kampene kan manager Alex Ferguson bruke til hva han vil. Ingen av lagene i gruppe F kan nemlig ta fra de røde djevlene en plass i cupspillet etter 4-0-seieren på Old Trafford.

Gjestene fra Ukraina hang godt med i begynnelsen av kampen, men klarte ikke å få hull på hjemmelagets forsvar. Og det var nettopp en United-forsvarer som skulle få æren av å åpne showet på Drømmenes Teater. Uten å ta fra den unge franskmannen Gerard Pique æren av å score sitt første mesterligamål – litt komisk så det ut da Carlos Tevez fikk Cristiano Ronaldos heading i bakhodet etter 31 minutter. Argentineren kan likevel skryte av å ha servert Pique da midtstopperen gikk til værs på returen og stanget inn ledermålet.

Kun seks minutter etter stjal Carlos Tevez ballen på midtbanen. Etter veggspill med Wayne Rooney satte han ballen i mål til 2-0.

Yppet seg

Dinamo Kiev sto med tre strake tap i turneringen før onsdagens kamp, og fikk som ventet altfor tøff motstand. Gjestene yppet seg imidlertid ved flere anledninger i begynnelsen av annen omgang. Tomasz Kuszczak, som kom inn i United-buret etter pause, måtte ut i full strekk da Diogo Rincon fyrte av etter 50 minutter.

Kiev-laget opprettholdt et visst press fram til 60 spilte minutter, men etter det dreide det aller meste seg om Rooney, Ronaldo, Nani og United. Rooney skulle få æren av å punktere kampen da han bredsidet inn 3-0 på et innlegg fra Nani med et snaut kvarter igjen av kampen.

Intet United-show uten Ronaldo. Etter å ha vært litt oppgitt over manglende uttelling tok vidunderbarnet saken i egne hender da han akselererte langs venstrekanten to minutter før slutt. Med et lekkert hælklakk til seg selv befant han seg plutselig på skuddhold, og dermed sto det 4-0.

Viktig Roma-mål

Roma ligger best an til å slå følge fra gruppen. Onsdag ble det 2-2 borte mot Sporting Lisboa. En sen utligning av David Pizarro betyr at Roma har tre poengs forsprang på portugiserne.

Liedsons to scoringer så lenge ut til å gi Sporting tre poeng, og da ville det vært helt likt i kampen om annenplassen.

Fakta mesterligaen fotball onsdag, 4. runde

Gruppe E:

Barcelona (Spania) – Rangers (Skottland) 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Thierry Henry (6), 2-0 Lionel Messi (43).

Lyon (Frankrike) – Stuttgart (Tyskland) 4-2 (3-1)

Mål: 1-0 Hatem Ben Arfa (6), 2-0 Kim Källström (15), 2-1 Mario Gomez (16), 3-1 Ben Arfa (37), 3-2 Gomez (56), 4-2 Juninho (90).

38.215 tilskuere.

Gruppe F:

Manchester U. (England) – Dinamo Kiev (Ukraina) 4-0 (2-0)

Mål: 1-0 Gerard Pique (31), 2-0 Carlos Tevez (37), 3-0 Wayne Rooney (76), 4-0 Ronaldo (88).

75.017 tilskuere.

Sporting Lisboa (Portugal) – Roma (Italia) 2-2 (1-1)

Mål: 0-1 Marco Cassetti (4), 1-1 Liedson (22), 2-1 Liedson (64), 2-2 David Pizarro (89).

32.273 tilskuere.

Gruppe G:

Fenerbahce (Tyrkia) – PSV Eindhoven (Nederland) 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Dirk Marcellis (selvmål 28), 2-0 Semih Sentürk (30).

Inter (Italia) – CSKA Moskva (Russland) 4-2 (2-2)

Mål: 0-1 Jo (23), 0-2 Vagner Love (31), 1-2 Zlatan Ibrahimovic (33), 2-2 Esteban Cambiasso (34), 3-2 Cambiasso (67), 4-2 Ibrahimovic (75).

Gruppe H:

Slavia Praha (Tsjekkia) – Arsenal (England) 0-0

18.000 tilskuere.

Steaua Bucuresti (Romania) – Sevilla (Spania) 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Renato (25), 0-2 Renato (65).

Spilt tirsdag:

Gruppe A: Liverpool (England) – Besiktas (Tyrkia) 8-0, Porto (Portugal) – Marseille (Frankrike) 2-1.

Gruppe B: Valencia (Spania) – Rosenborg 0-2, Schalke (Tyskland) – Chelsea (England) 0-0.

Gruppe C: Gruppe C: Lazio (Italia) – Werder Bremen (Tyskland) 2-1, Olympiakos (Hellas) – Real Madrid (Spania) 0-0.

Gruppe D: Celtic (Skottland) – Benfica (Portugal) 1-0, Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Milan (Italia) 0-3. (©NTB)