Eagles rett til topps

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sitt nye album «Long Road Out Of Eden» går Eagles rett inn på førsteplass på albumlistene både i Norge, Storbritannia og hjemme i USA. Dermed knuser gamlingene Britney.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Publikum kjøper deres nye album uavhengig av laber kritikkPublikum kjøper deres nye album uavhengig av laber kritikk

Eagles' første album på 28 år har fått blandede mottagelser, og spesielt i Europa har kritikerne vært mindre begeistret for ørnenes tilbakekomst. ABC Nyheters anmelder Tom Skjeklesæther har imidlertid vært blant de mest positive her til lands, og belønnet albumet med karakteren 7 av 10. Kritikernes dom hindrer likevel ikke publikum fra å løpe til butikken for å kjøpe, eller eventuelt til nærmeste pc for å laste ned albumet de har ventet så lenge på.

«Long Road Out Of Eden» går altså denne uken rett inn på førsteplass både i Norge, i Storbritannia og hjemme i USA. I Storbritannia er det faktisk aller første gang ørnene når førsteplassen på albumlisten, mens Billboard Top 200, som er det offisielle navnet på den amerikanske albumlisten, denne uke lanseres i revidert versjon. I USA har nemlig bandet solgt 711 000 siden den 30. oktober. Førsteukesalget til Britney er til sammenligning på 290 000 eksemplarer.

Flere salgssteder
I USA betyr dette at nå inkluderes flere salgssteder, deriblant daglivarekjedene Wal-Mart og Sam's Club, og i tillegg regnes også nedlastinger og salg fra blant annet Eagles' egne hjemmesider med. En tilsvarende debatt har rast i Norge om hvorvidt butikkjeder, bensinstasjoner og andre som faller utenfor de rene musikkforhandlerne skal medregnes når den offisielle VG-lista Topp 40 skal settes sammen. VG-listen ble revidert i fjor og teller med både salg over disk og nedlasting fra nettet, men fremdeles uten at utenforstående utsalgssteder regnes med. Grunnlagsdata for de offisielle salgslistene i samtlige tre land er innhentet i samarbeid med Nielsen Soundscan International.

Eagles' nærmeste utfordrer i både USA og Storbritannia er Britney Spears nye album «Blackout», som jevnt over har blitt langt bedre mottatt hos kritikerne enn Eagles har, mens Kurt Nilsens nye utgivelse, «Push Push», inntar andreplassen på VG-lista Topp 40. Britney må ta seg til takke med en 12. plass her i landet.


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her