22-åring torturert til døde av egyptisk politi

Artikkelen fortsetter under annonsen

En egyptisk 22-åring døde tirsdag av skader han fikk under tortur på en politistasjon i byen Giza, opplyser sikkerhetskilder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kairo (NTB-AFP): Ahmed Saber Saad ble pågrepet, anklaget for besittelse av narkotika. Påtalemakten beordret ham løslatt som følge av mangel på bevis, men politiet holdt ham innesperret i tre dager før han slapp fri.

- Han ble slått og torturert i tre dager før han ble kastet ut på gata. Han ble funnet av lokale innbyggere og tatt med til nærmeste sykehus, men han døde dagen etter av skadene han var påført, sier en sikkerhetskilde.

Den egyptiske riksadvokaten Abdel Meguid Mahmud har varslet full etterforskning av saken, sier kilden.

En egyptisk domstol dømte nylig to politimenn til tre års fengsel, etter å ha funnet dem skyldige i seksuelle overgrep mot en minibussjåfør. Overgrepet ble filmet med mobilkamera og opptaket har opprørt mange egyptere.

Menneskerettsgrupper sier polititortur er utbredt i Egypt, og de fleste overgriperne blir aldri straffeforfulgt.

I august døde en 13 år gammel gutt på et sykehus, fire dager etter at han mistet bevisstheten mens han satt i politiets varetekt som følge av en tyverianklage.

I oktober frifant en domstol et medlem av sikkerhetstjenesten som var anklaget for å ha torturert en mann til døde i 2003. Obduksjonen viste at mannen døde etter tortur med elektrosjokk. (©NTB)