– Unntakstilstanden heves om tre uker

– Unntakstilstanden heves om tre uker
– Unntakstilstanden heves om tre uker
Artikkelen fortsetter under annonsen

Unntakstilstanden i Pakistan vil ikke vare mer enn tre uker, sier lederen for landets regjeringsparti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Islamabad (NTB): - Jeg er sikker på at den vil bli hevet om to eller tre uker, siden president Pervez Musharraf er fullt klar over konsekvensene av en langvarig unntakstilstand, sier Chaudry Shujaat Hussain i et intervju med avisa Dawn, gjengitt i avisas nettutgave onsdag.

Shujaat Hussain er president i regjeringspartiet Pakistans muslimske liga, PML. Han er tidligere statsminister og tilhører president Musharrafs indre krets.

- Ingen ønsker unntakstilstand. Den ble innført motvillig av forsvarssjefen (president Musharraf), sier han.

Ønsker ikke valgutsettelse

På spørsmål om valgene på ny nasjonalforsamling vil bli holdt i januar, svarer han at en utsettelse «vil tjene noen personer og partier, men ikke oss», uten å konkretisere.

Pakistanske regjeringstalsmenn avviser også at Musharraf har planer om å avlyse det planlagte valget neste år, men det er delte meninger i regjeringen om valget skal utsettes eller ikke. Statsminister Shaukat Aziz har sagt at valget blir holdt «som planlagt», mens en talsmann for Musharraf sa at det blir holdt «så nær opptil planen som mulig».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Avtale med Bhutto?

PML-presidenten avviser at det er aktuelt å inngå en avtale med Benazir Bhuttos Pakistans folkeparti (PPP) før valget.

- I valget er vi rivaler. Eventuelle avtaler får vi vurdere etterpå. Men vi er villige til å møte Bhutto og hennes medarbeidere for å diskutere skritt som kan forbedre det politiske klimaet og hjelpe overgangen til demokrati, sier Chaudry Shujaat Hussain til Dawn.

Opposisjonen møtes

Benazir Bhutto kom tirsdag til hovedstaden Islamabad, der hun onsdag skal drøfte situasjonen og framtidige planer med ledere av andre opposisjonspartier.

Ifølge nyhetsbyrået AP sier Bhutto at det ikke er aktuelt å ha samtaler med Musharraf «under de rådende omstendigheter». (©NTB)