Valencia-Rosenborg 0-2 (0-1)Banket Valencia sønder og sammen

Banket Valencia sønder og sammen

Steffen Iversen puttet to baller i nettet og Rosenborg vant 2-0 borte mot Valencia. En fantastisk kamp av Rosenborg.

Man of the match

Steffen Iversen har scoret to ganger for Rosenborg og trønderne leder 2-0 mot Valencia på bortebane. En fantastisk prestasjon av Trond Henriksens menn så langt.

Foto. Scanpix

Valencia-Rosenborg 0-2 (0-1)

Mål RBK: Steffen Iversen (30. min og 57. min)

Rosenborg fortsetter å sjokkere i Champions League. I kveld knuste Rosenborg Valencia med 2-0 på bortebane.

- Helt, helt fantastisk, var trener Trond Henriksens første kommentar etter kampen.

- Akkurat nå er jeg stolt av å være «Rosenborger».

RBK-trener Trond Henriksen viser tydelig hva han synes om 2-0 seieren over Valencia. (Foto: Scanpix)RBK-trener Trond Henriksen viser tydelig hva han synes om 2-0 seieren over Valencia. (Foto: Scanpix)

1-0 kom etter et fantastisk angrep, hvor lille Per Ciljan Skjelbred satte skikkelig fart. Steffen Iversen vendte seg bort fra en spansk stopper og banket ballen i mål, via keeper Timo Hildebrands høyre stolperot. Da var det spilt nøyaktig en halvtime av kampen.

Kun to minutter etterpå burde Yssouf Koné økt ledelsen til nordmennene. På nesten blank kasse klarte spissen å heade ballen i bakken og over mål, etter et flott innlegg av venstreback Mikael Dorsin. En gedigen mulighet for trønderne.

Men cirka 12 minutter i 2. omgang raget Steffen Iversen høyest på en corner og stanget inn 2-0 til Rosenborg. Derfra og inn var det aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

Rosenborg kjørte kampen fullstendig i Spania og det var fullt fortjent at de til slutt vant med to mål. Ingen kunne heller sagt noe dersom trønderne hadde vunnet med større sifre. Laget var faktisk nærmere 3-0, 4-0, og 5-0 enn det Valencia var redusering.

I tillegg ble Iversen og Co muligens snytt for et straffespark. Koné ble holdt kraftig i trøya i det han skulle pirke ballen over målstreken, etter at Iversen nok en gang var nær ved å score.

Valencia fremsto som meget svake hjemme på Mestalla og nå kan Rosenborg avgjøre det hele til sin egen fordel ved å slå Chelsea i neste kamp. Den kampen spilles 28. november i Trondheim.

Kampen i Spania var en fantastisk start for vikartrener Trond Henriksen. Han kunne knapt fått en bedre start med laget han kun skal lede i to kamper til denne sesongen.

- Vi vant fullt fortjent og jeg synes vi var mye nærmere å score flere mål enn det Valencia var redusering. Jeg er ufattelig stolt av alle spillerne som var utpå der i dag. Nå gleder vi oss til neste kamp mot Chelsea, sa Henriksen til TV3 etter kampen.

RBK-seieren gav også gode penger i lomma. Totalt fikk klubben 7,5 milioner kroner i UEFA-bonus for å senke den spanske storfavoritten. Fortsetter den trønderske høstjakten med like god presisjon utover, tikker nok ytterligere millioner inn med det første.

Den andre kampen i Rosenborgs gruppe, oppgjøret Schalke 04-Chelsea i Gelsenkirchen, endte 0-0.