EU-ledere flyr 77.000 km for å underskrive avtale

EU-ledere flyr 77.000 km for å underskrive avtale
EU-ledere flyr 77.000 km for å underskrive avtale
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å underskrive en traktat må EUs stats- og regjeringssjefer fly 77.000 kilometer til Lisboa til tross for at de allerede er samlet i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I desember er EUs stats- og regjeringsoverhoder samlet til et oppmøte i Brussel. Samtidig skal lederne underskrive en EU-traktat som blant annet skal være med på å ruste Den Europeiske Union til felles og økt kamp mot klimaforandringer.

Istedenfor underskrive traktaten i Brussel, der EU-lederne allerede befinner seg, skal underskriftsseremonien finne sted i Portugals hovedstad Lisboa, melder Jyllands-Posten.

Dette medfører at EU-toppene vil måtte fly til Lisboa, i totalt 27 private jetfly. Dette vil føre til tonnevis av forurensende CO2 sendes ut i atmosfæren.

Den engelske avisen The Times har offentliggjort beregninger som viser at de 27 jetflyene vil slippe ut minimum 135 tonn CO2 til atmosfæren.

På grunn av et firkantet regelverk og strid mellom Belgia og Portugal, må EU-toppene fly frem og tilbake mellom Brussel og den portugisiske hovedstaden, som befinner seg 2000 kilometer fra hverandre. Underskrivingen skjer 13. desember.

Situasjonen blir ikke bedre av at lederne befinner seg i Lisboa 8. og 9. desember, fire dager tidligere, skriver Jyllands-Posten.