Politi utga seg for journalister

Artikkelen fortsetter under annonsen

Israelske fjernsynsansatte raser over at politifolk forkledde seg som TV-reportere for å kunne pågripe en etterlyst palestiner. Påfunnet setter vanlige nyhetsjournalisters liv i fare, blir det sagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jerusalem (NTB-AP-DPA): Fjernsynsselskapet Channel 2 News' toppsjef Avi Weiss har skrevet et skarpt formulert brev til politimyndighetene og klaget over episoden, opplyste selskapet mandag. Politifolkene som deltok i operasjonen i august i fjor, utga seg for å komme fra dette selskapet.

De fikk dermed i stand en avtale med Nadim Idjaz, en palestiner som var ettersøkt for å ha satt fram trusler. Han trengte i fjor inn i den britiske ambassaden i Tel Aviv, forlangte politisk asyl og truet med en pistol som viste seg å være av plastikk.

- Politiet utga seg for fjernsynsfolk slik at de kunne få en avtale om å møte den mistenkte og pågripe ham. Idjaz hadde løpende kontakt med journalister, både før og etter ambassadeepisoden, sa den israelske polititalsmannen Micky Rosenfeld mandag.

Israelske talsmenn har tidligere klaget over at militante palestinere bruker biler merket «presse» eller «fjernsyn», og sier det kan gjøre det vanskeligere å avverge terror. Israelerne mener dette er en helt annet og farligere sak enn at deres politifolk gir seg ut for journalister. (©NTB)