Monster Magnet: «4-Way Diablo» (SPV/Indie Distribution)Djevelsk tøft

Artikkelen fortsetter under annonsen

Monster Magnet, kongene av tung psykedelia, returnerer med et bunnsolid album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På vårparten i år skulle Monster Magnet spilt på Rockefeller i Oslo. Ettersom gründer og ubestridt leder Dave Wyndorf ble litt uvøren med selvmedisineringen, måtte hele turneen avlyses og bandets fremtid var noe usikker en periode. Det er derfor en glede å kunne melde at både Wyndorf og resten av magnetene er tilbake i god gammel form.

Monster Magnet har bygget seg opp en sterk diskografi siden starten i 1989. I begynnelsen var det mye sær psykedelia, men utover på 90-tallet ble låtskriverpennen kvesset. Sterke plater som «Superjudge» og «Dopes To Infinity» ledet frem til høydepunktet «Powertrip» i 1998. Dette er et glimrende tungrockalbum, der psykedeliaen er krydder og ikke hovedingrediens. Etter dette pekte formkurven nedover før bandet presterte et av de bedre albumene i 2004 - «Monolithic Baby! ».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dave Wyndorf har aldri lagt skjul på at han har hatt er rimelig liberalt syn på dopbruk, men la oss nå håpe at han etter vårens overdose har vett nok til å holde seg unna piller og syre og annet drit. Materialet han har skrevet til «4-Way Diablo» er i alle fall overraskende fokusert og rocka.

Tittelkuttet er første låt ut, og er en ganske annerledes åpning enn hva vi er vant med fra Monster Magnet. Låta er kommersiell og har et fett gitarriff, uten alt for mye vreng. Dave synger som en helt, noe han for øvrig fortsetter med platen igjennom. «Wall Of Fire» og «You`re Alive» er mer typiske Monster Magnet rockelåter, gode sådan , mens «Cyclone» tar tempoet ned noen hakk og skaper et skikkelig groove.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bandet gjør også en svært god cover av Rolling Stones «2000 Lightyears From Home», hvilket på ingen måte er overraskende ettersom låten er som skreddersydd for dem. Andre høydepunkter er den psykedeliske instrumentalen «Freeze And Pixelate» og «Solid Gold» som er en streit, god tungrocklåt. Avsluttende «Little Bag Of Gloom» skiller seg også positivt ut med sitt sparsomme lydbilde og stemningsfulle tema.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«4-Way Diablo» er en meget solid utgivelse, selv om den ikke er helt på nivå med «Monolithic Baby! ». Det er et par unødvendige spor her som gjør lytteopplevelsen noe langdryg, men når det svinger så svinger det så det holder. Mr. Wyndorf er tilbake. Se nå til helevete å holde fingrene unna det jævla medisinskapet mann!

Karakter 7 av 10

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her