Britiske barn drikker seg syke

Britiske barn drikker seg syke
Britiske barn drikker seg syke
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tallet på mindreårige som må behandles for alkoholproblemer i Storbritannia har økt med 40 prosent på bare ett år. Barna tar etter kjendiser som drikker hardt og ofte, mener fagfolk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barn helt ned i ti års alder blir sendt til behandling, og behandlingen varer noen ganger i hele tre år. Økningen er størst blant tolv- til fjortenåringene, viser offentlig statistikk, het det på London-avisen The Independents nettsider mandag.

Ian Gilmore, som leder den høyt ansette legeforeningen Royal College of Physicians, peker på sangartisten Amy Winehouse som eksempel på en dårlig rollemodell. Winehouse ble i oktober pågrepet i Bergen for rusmisbruk.

- Selv jeg har hørt om Amy Winehouse, sier den godt voksne professoren.

- Det er helt klart farlig at unge popstjerner, som er rollemodeller for mange andre ungdommer, fester vilt og skryter av alkoholforbruket sitt, mener Gilmore.

Helsearbeidere er ifølge The Independent on Sunday spesielt bekymret over at så mange svært unge jenter drikker uforsvarlig mye. Jentene utgjør nesten 60 prosent av de mindreårige som legges inn for alkoholmisbruk i Storbritannia. (©NTB)