PST koblet inn etter dataangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets sikkerhetstjeneste er koblet inn i saken etter at nettsidene til NTNU er blitt angrepet av datasnoker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB): Innholdet på nærmere 1.000 nettsider hos NTNU ble endret av datasnokene. Angrepet skal ha kommet fra Tyrkia mellom klokken 19 og midnatt torsdag 25. oktober.

- Vi er ikke helt sikre på innholdet, men det gikk fram at det var en politisk eller fundamentalistisk protest, sier sikkerhetsansvarlig Arild Nybraaten ved it-avdelingen til NTNU til Computerworld.

Datasnokingen skjedde ved hjelp av et program som skannet etter svakheter på universitetets nettsider. Flere sikkerhetshull ble oppdaget. Det var ikke de offisielle sidene ved NTNU som ble endret, men sider hvor studentene selv kan legge ut informasjon.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har tatt kontakt med NTNU for å få flere opplysninger i saken. NTNU har backup av alle logger og nettsidene som ble endret, og vil gi dette materialet til PST. NTNU vurderer å anmelde saken.

- Om vi politianmelder forholdet, vil det være av prinsipielle grunner. Jeg tror ikke politiet vil foreta seg noe ovenfor Tyrkia. Vi kommer selv til å ta kontakt med internettleverandørene i Tyrkia og gi beskjed om hendelsen, sier Nybraaten. (©NTB)