Brannherjet boligblokk evakuert for andre gang

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 76 år gammel mann ble brakt til sykehus etter at en elektrisk grill tok fyr i en boligblokk i Lørenskog søndag ettermiddag. Fem timer seinere blusset brannen opp igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørenskog (NTB): 76-åringen ble ikke alvorlig skadd, men ligger til observasjon ved Akershus universitetssykehus. Brannen startet ved 14-tiden i en leilighet i andre etasje.

– Vi har fått opplysninger om at brannen skal ha startet i en elektrisk grill som sto plassert på verandaen, sier operasjonsleder Terje Vamsæter i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad. Minst 15 mennesker ble evakuert, men etter en tid fikk de beskjed om at de kunne flytte inn igjen. Ved 18.30-tiden blusset imidlertid brannen opp igjen.

Ikke kontroll

Politiet vurderer nå å evakuere flere boligblokker i Lørenskog fordi det er fare for at en kraftig brannenkan spre seg. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen.

- Flammene er så heftige og røykutviklingen så kraftig at vi vurderer å evakuere boligblokkene som ligger i nærheten, selv om det trolig ikke er stor fare for spredning, sier operasjonsleder Trond Aune i Romerike politidistrikt til NTB.

- Ingen andre er skadd, og brannmannskapene mener det ikke er noen igjen i huset, fortsetter Aune.

25 av de 42 personene som bor i boligblokken er evakuert.