Opptur for Start

Start fikk endelig litt å juble for dagen derpå. Klubbens unggutter tok en sterk 2-1-seier over Vålerenga i finalen i fotball-NM for juniorer.

Plaster på såret

Søndag hentet Start hjem gullet i cupen for juniorer. Med det fikk sørlendingene et lite plaster på såret etter at A-laget lørdag rykket ned fra Tippeligaen.

Kristiansand (NTB): VIF dominerte stort spillemessig og sjansemessig i første omgang. Det var nesten et lite under at Start holdt nullen, skriver IK Starts hjemmeside.

Det ble dramatisk på tampen av 1. omgang da dommer Tor Harald Hagen delte ut to røde kort. Ett til Starts Rolf Daniel Vikstøl og VIF's Nouri.
- Det ble litt rotete en periode, og det var skikkelig synd, for vi hadde omsider begynt å få til litt spill, sa en bredt glisende og superglad Start-trener, Frode Fredriksen etter kampen.

12 minutter ut i 2. omgang sendte Glenn Roberts VIF i føringen, men to fine mål av Starts Aram Kahlili gjorde sitt til at Start og Kristiansand kunne slippe jubelen løs foran drøyt 1.800 tilskuere på Sør Arena.

NM-tittelen var klubbens andre på rad. I fjor ble Rosenborg slått 1-0. I «moderne tid» (etter 1953) har Starts juniorlag vært i sju cupfinaler og vunnet fire.

Starts A-lag har aldri spilt cupfinale. Lørdag rykket Start ned fra eliteserien. (©NTB)