Frykter sykdommer og kaos i Mexico

Frykter sykdommer og kaos i Mexico
Frykter sykdommer og kaos i Mexico
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundretusenvis av mexicanere har flyktet fra sine hjem på grunn av den ødeleggende flommen sør i Mexico. Nå frykter mange plyndring og utbrudd av smittsomme sykdommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

President Felipe Calderon har beordret hæren og politiet til å opprettholde ro og orden, men lokale radiostasjoner melder at desperate innbyggere har begynt å plyndre butikker for varer.

En uke med kraftig regnvær har fått elvene til å gå over sine bredder, og over 80 prosent av delstaten Tabasco sør i Mexico står under vann. Store deler av byen Villahermosa minner om New Orleans etter orkanen Katrina, med grumsete flomvann som noen steder når helt opp til hustakene.

Nesten alle offentlige tjenester, som drikkevannsforsyninger og offentlig transport, er ute av drift, og over 900.000 av delstatens 2 millioner innbyggere kommer ikke fram til husene sine eller har fått sine hjem oversvømt eller ødelagt.

Tilgangen på mat er dårlig og myndighetene advarer mot mulige utbrudd av kolera og andre vannbårne sykdommer.

- Når så mange mennesker er stuet sammen, er det en fare for at smittsomme sykdommer kan spre seg, sier Meuricio Hernandez fra helsemyndighetene.

Også driften ved rundt 150 sykehus og klinikker er rammet av flommen. En person er funnet omkommet i flommen. (©NTB)