Alonso slutter i McLaren

Alonso slutter i McLaren
Alonso slutter i McLaren
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere dobbeltverdensmester i formel 1, Fernando Alonso, er ferdig i McLaren. Det bekreftet lagledelsen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Tilbake til Renault?

Fernando Alonso gir seg i McLaren-teamet etter denne sesongen. Turbulens rundt hele laget, og konflikter med lagets andre fører, briten Lewis Hamilton, har ført til at spanieren ikke vil fortsette.

Foto: Scanpix

Madrid (NTB-Reuters): Det var den spanske avisen El Mundo som først skrev at Alonso som kom til McLaren-Mercedes fra Renault før årets sesong, hadde bekreftet at han og laget har gått hver sin vei. Det gikk ikke lang tid før flere medier meldte det samme, og til slutt gikk også laget ut med en bekreftelse.

– Alonso er ikke lenger en del av McLaren-laget, og han behøver ikke betale noe for at han ikke fullfører kontrakten. Nå er han fri til å inngå ny kontrakt med den han måtte ønske, sier Alonsos manager, Garcia Abad, til Europa Press.

Spanieren hadde to år igjen av kontrakten sin med det britisk baserte laget, men det har allerede vært spekulert i om han neste arbeidsgiver blir enten Renault eller Williams.

I årets sesong har Fernando Alonso hatt det tøft. Han kom i konflikt med både lagledelsen og lagkamerat Lewis Hamilton i løpet av sesongen som endte med at han bare ble nummer tre i VM. Finske Kimi Räikönnen vant foran Hamilton.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alonso mente at laget burde favorisert ham framfor Hamilton i og med at han var dobbelt VM-vinner. Det gikk så langt at Alonso og Hamilton ikke var på talefot i lange perioder i sesongen som nettopp er avsluttet.

McLaren mistet i årets sesong alle poengene de hadde opparbeidet seg i fabrikkmesterskapet på grunn av avsløringer om spionasje mot Ferrari, en av de argeste konkurrentene i formel 1-sirkuset.