Abbas møtte Hamas - avviser forsoning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinernes president Mahmoud Abbas har møtt Hamas-folk, men sier det ikke blir snakk om noen forsoning før islamistgruppen gir fra seg kontrollen over Gaza.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palestinernes president Mahmoud Abbas møtte fredag Hamas-representanter for første gang siden Hamas tok kontrollen over Gazastripen i sommer. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIXPalestinernes president Mahmoud Abbas møtte fredag Hamas-representanter for første gang siden Hamas tok kontrollen over Gazastripen i sommer. Foto: REUTERS/Ammar Awad/SCANPIX

Ramallah (NTB-Reuters-AFP): Fredagens møte var det første mellom de to partene siden Hamas tok kontroll over Gazastripen i juni i år. Men etter samtalene i Ramallah på Vestbredden avviste den palestinske presidenten at det var skjedd en grunnleggende endring i situasjonen.

- Jeg har møtt representanter fra Hamas og fortalt dem at det ikke blir noen dialog med dem før de reverserer sitt kupp i Gaza, sa Abbas til Reuters.

Presidentens rådgivere beskriver møtet som en uformell samling etter fredagsbønnen og sier det ikke var snakk om noen offisiell kontakt mellom de to gruppene.

Konflikten mellom islamistiske Hamas og den sekulære Fatah-bevegelsen, som Yasser Arafat grunnla og lenge ledet, har vært knallhard helt siden Hamas vant valget tidlig i fjor. Striden forverret seg da Hamas tok kontroll over Gazastripen i sommer.

Enkelte analytikere mener Abbas på dette tidspunktet ikke er interessert i noen reell dialog med Hamas, men at han ønsker å sende et signal til USA og Israel før den store fredskonferansen i Annapolis i USA. (©NTB)