Lyttelua 28 (Yes, we love you!)

Lyttelua holder seg hjemme i stua med musikken fra Oslo World Music Festival på plate, men har vært på 80-tallsnostalgitripp i Dublin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tord Krogtoft: butikksjef Platekompaniet Oslo City og direktør i plateselskapet Bolage, har denne uken hørt på følgende musikk med Lyttelua i armkroken:

Etter en hel bråte med gode plater troner endelig Aslag Haugen & Co. på toppen av VG-lista. Velfortjent, ikke mye å si på det.

Her til lands må denne gjengen være noe av det stødigste vi har, de gir ikke ut dårlige plater. Ikke snakk om. Heller ikke her, «Spissrotgang» er fylt til randen av sjelfulle tunes signert Haugen/Moslåtten. De er mer systemkritiske enn noensinne. Radiosingelen «Hallo Telenor» er by/land-problematikk med nikk til statsviteren Stein Rokkan (mannen er oppvokst i Narvik, må vite). «Seks Tusen Hål» bør treffe både trailersjåfører og vår samferdselsminister.

Ikke bare politikk, tittelsporet har et nydelig refreng og en tekst om det gode liv. Det samme er «Fint Å Væra To», men med moden kjærlighet i miksen.

Lørdag tjuefjerde november spiller Hellbillies på Rockefeller, hvis alt går etter planen er jeg på plass med gode venner. Kanskje fruen også for alt jeg vet.

Samara Lubelski: «Parallell Suns»
Fiolinisten fra Thurston Moores strålende soloplate er ute med ny langspiller i eget navn. «Parallell Suns» er både psykedelisk og folkete i formen, et hviskende lite mesterverk som matcher høstløvet perfekt. Det likner litt på de mest harmoniske partiene fra tidligere nevnte (i en eller annen gammel lue) filmmusikken til tsjekkiske «Valerie And Her Week Of Wonders». Gøyalt å se at Museum of Modern Art bare for noen dager siden var åsted for «The Valerie Project», en nyinnspilling av musikken framført live med et timanns orkester med filmen på storskjerm. Om frøken Lubelski var til stede vites ikke, jeg har faktisk ikke oversikt om hun var i New York den dagen, enda mindre om hun var på Manhattan og/eller MoMA.

Nick Lowe: Live på Gamle Logen
Amundsens nye bestevenn var i landet denne uka, og spilte en utmerket konsert på Gamle Logen. Karakteren står kanskje ikke til 100 av 10, men jeg og min nemesis fra Torggata begravde stridsøksa for noen timer, og koste oss voldsomt på rad seks.

Nu, en liten uke etter, står «The Beast In Me» fram som høydepunktet, sjelfulle saker.

Sam Dees: «Good Guys» (spor fra «The Show Must Go On»)
Listen over verdens beste låter er i stadig forandring. Akkurat nå seiler «Good Guys» opp som en soleklar nummer én. Platen låten er hentet fra er et sant mesterverk, Deep/Modern Soul med klassikerstatus.

Good guys don't always win

En tekstlinje noen og enhver bør kunne kjenne seg igjen i, og noe som passet godt når jeg fikk vite at kveldens Zombies-konsert var avlyst. Min venn Andreas står som arrangør.
De kommer heldigvis tilbake i februar, så da passer tittelkuttet vel så godt. På mandag spiller Kenneth Ishak på Parkteateret. The show must go on, indeed.

Paul A. Nordal: musikkjournalistblottet for kred og storbyturist:

Yes we love you!

Live i DublinLive i Dublin

Sist helg befant jeg meg i Dublin for aller første gang. Irlandsbesøket frister til gjentagelser, for hyggeligere folkeslag må man lete etter. Det samme kan ikke sies om snålingen fra Belfast som jeg var så «heldig» å få dele bord med da legendariske The Blue Nile spilte på klubben Vicar Street i sentrum av byen.

The Blue Nile er et band jeg alltid har hatt et sterkt forhold til. Om ikke bandet, så i alle fall alle de fire(!) platene gruppen har klart å gi ut på så kort tid som 25 år! At jeg noen gang skulle få gleden av å oppleve Paul Buchanan og hans bande i levende live på en scene hadde jeg for lengst gitt opp å håpe på.
Og hadde det ikke vært for Facebook, så hadde jeg sannsynligvis heller ikke fått med meg at Nilen skulle spille på en scene nær meg i nøyaktig samme helg som jeg befant meg i den irske hovedstaden. Det har seg nemlig slik at på Facebook kan man legge til lister på profilen sin med for eksempel låter man liker. Den uimotståelige fristelsen om å luke ut et knippe låter jeg har et sterkt forhold til lot jeg ikke gå fra meg da dette tilbudet dukket opp under «notifications» på fjesboken. Og blant disse spesielt utvalgte sporene hadde jeg selvfølgelig krysset av for «Tinseltown In The Rain» - The Blue Niles kanskje aller flotteste enkeltlåt. Som for øvrig også er å finne på den eksellente debutplaten «A Walk Across The Rooftops» fra 1983.

På grunn av mitt valg - at denne ligger inne på min topp ti-liste på Facebook-profilen min - gjorde at jeg plutselig en dag la merke til ordene «On Tour» bak navnet The Blue Nile. Da jeg klikket på lenken fant jeg på det viset sånn helt tilfeldig ut at The Blue Nile spiller i Dublin. Akkurat når jeg skulle dit. O lykke!

Tvetydig nordire

Nå viste det seg imidlertid at konsertarenaen ikke var en helt ordinær konsertscene. I alle fall ikke sett med norske øyne. Min forhåndsbestilte nettbillett sørget nemlig for at jeg var stucked på et bittelite rundt bord - som bare vi to delte - sammen med en særing i 50-årene fra Belfast. På aller første rad! Nå vet jo jeg ikke stort om hvor traumatisk det eventuelt må være for nordirer å plutselig befinne seg i Irland, men i alle fall hadde denne karen et høyst uvanlig forhold til The Blue Nile.

Ja, vi elsker ham!Ja, vi elsker ham!

Han sa ikke stort, men jeg fikk i det minste ut av ham at han hadde sett Nilen en rekke ganger tidligere. Han visste likevel ikke at bandet har gitt ut fire - og ikke tre plater - som han hardnakket påsto. Jeg fikk også ut av ham at han hadde vært på konsert med Buchanan og kompani kvelden før - men da hjemme i Belfast. Med dette i tankene synes jeg det var høyst underlig at han svarte «Oh no! I REALLY don't» på mitt spørsmål om han likte bandet. Og det var ikke gitt i en ironisk tone.

Nok om særingen fra Belfast. Paul Buchanan og hans band leverte sine låter på et like delikat og detaljrikt vis som vi er vant til fra plate. Til den lett gjenkjennelige introen til «A Walk Across The Rooftops», inntok Buchanan scenen med krystallklar stemme og til sylspisse akkompagnementer fra sine medmusikere. Klumpen i halsen var nesten uunngåelig da han videre tok publikum med seg dypt inn i The Blue Niles mange særegne låter som «Stay», «Heatwave», «Over The Hillside», «The Downtown Lights» og «Headlights On The Parade» (de tre siste fra 1989-utgivelsen «Hats»).

Småprat mellom låtene kom som en bonus fra Buchanan, som ellers fremsto som en heller beskjeden musiker med lite annet enn det rent musikalske på hjertet. Mot all formodning både flørtet han med damene i salen og vitset velvillig om irer versus skotter til stor begeistring fra den fullsatte salen. Ja, til og med snålingen ved mitt bord lot seg rive med av bandsjefens mange løse replikker. Akkurat som når han lot seg rive med og sang høylytt sammen med resten av tilhørerne på refrenget til avslutningsnummeret «Tinseltown In The Rain». For der hvor Paul Buchanan normalt skulle ha sunget «Do I love you? / Yes I love you...», ble siste strofe forvandlet til et overdøvende «Yes WE love you» fra en mer eller mindre samstemt sal. Dette kom tilsynelatende som natten på kjerringa for Buchanan som uten å lykkes prøvde å skjule at han måtte tørke bort en tåre eller to på kinnet etter den enorme responsen. Og han var slettes ikke alene om å gå ut i Dublin-natten med tørre kinn...

Også live i DublinOgså live i Dublin

Is it a sin? NO!
Heller ikke kvelden i forveien gikk vi ut i natten fullstendig tørre. Til tross for et skyfritt Dublin. Men da var det på grunn av svettetokter etter møte med Neil Tennant og Chris Lowe i technopopvidunderet Pet Shop Boys. De spilte i et enormt telt under kunst- og multimediefestivalen Some Days Never End inne på parkområdet til Irish Museum of Moderen Art (IMMA); Royal Hospital, Kilmainham. Man kan si og tenke hva man vil om Pet Shop Boys, men ingen i hele vide verden kan ta fra radarparet at de er to av de ypperste låtskriverne verden har sett gjennom de siste tyve årene eller så. For makan til hitparade denne duoen har å by på har vi ikke sett siden The Beatles', The Beach Boys' eller ABBAs glansdager!

Selve sceneshowet var mer eller mindre identisk med det pet Shop Boys bød oslopublikummet på under deres konsert på Sentrum Scene i våres. Men omgivelsene var betraktelig større, og i en setting som mest av alt minte om Roskildefestivalens Orange Scene, kledde Pet Shop Boys suverene låter som hånd i hanske.

Det var kjempestemning både i og utenfor det gigantiske teltet og mer eller mindre alle de mange tusener av publikummerne syntes å synge velvillig med til tonene fra hitlåter som «It's A Sin», «West End Girls», «Left To My Own Devices», «Opportunities (Let's Make Lots Of Money)», «Rent», «Minimal», «I'm With Stupid» og «Shopping», samt coverlåtene «Always On My Mind» (Elvis Presley) og «Go West» (Village People). Jeg simpelthen elsker dette bandet! De som ikke lar seg forføre av disse låtene må enten lyve - eller eventuelt må de mangle et gen. Punktum!

Etter oppvisningen strømmet tusener av dublinere - pluss fem forvirrede nordmenn - ut i gatene lykkelig over å ha overværet begivenheten. Også denne overraskende lagt til samme helg som Dublin-turen.

Disse begivenhetene har selvsagt ført til høy rotasjon på iPoden både fra back-katalogen til The Blue Nile og Pet Shop Boys. Konklusjonen er at sistnevntes «Fundamental» fra i fjor er en sterkt undervurdert plate - en av duoens aller beste ved siden av «Actually» (1987) og «Very» (1994). The Blue Niles «High» fra 2004 fortjener også langt mer oppmerksomhet enn hva den har fått, forsåvidt i likhet med den nevnte debuten og «Hats» fra 1989.

Øyvind Moen: fortsatt avtroppende butikksjef på Platekompaniet i Sandvika:

Oslo World Music Festival er i gang, med alt fra Sean Kuti til Valkyrien Allstars i festivalprogrammet. Lyttelua kunne gjerne tenkt seg en tur på førstnevnte og et par andre av festivalens konserter, men frykten for å komme i skade for å høre sistnevnte gjør at både lua og jeg holder oss hjemme i omgivelser der vi selv kan styre musikken. Den økonomiske situasjonen etter to ukers ferie bidrar heller ikke til god festivalstemning. Tiden er med andre ord inne for et dypdykk i høstens plateinnkjøp etter at økonomiske sanksjoner ubønnhørlig og overraskende satte inn tidligere i uka.

«The Very Best Of Ethiopiques»

Øverst i bunken lå samleplata «The Very Best Of Ethiopiques: Hypnotic Grooves From The Legendary Series». Som tittelen forteller de engelskkyndige samler de to CD-ene de friskeste kuttene fra samleserien «Ethiopiques», og som det første kuttet indikerer er dette bra som «Heywete». Elvis Costello har skrevet forordet til den forbilledlige teksten i coverheftet (kjent som linernotes for Natt & Dags lesere). Platene har fått godt med spilletid i ulike klima og situasjoner, men har til luas store tilfredsstillelse tilgode å skuffe. Fire-fem kutt er allerede gitt evig liv på noen av spillelistene til mitt splitter nye digitale avspillingsverktøy (som også frister med en særdeles engasjerende musikkquiz). Spillelistene er dog av gammelt merke, og å komme med på noen av disse regnes som en hedersbetegnelse i begrensede miljøer.

Sjangermessig spriker de 28 kuttene fra R&B via vestlig inspirert popmusikk til jazz, men aldri mer enn at en hører et distinkt etiopisk preg en raskt lærer å like og aldri blir lei. Årets beste verdensmusikkutgivelse og reutgivelse i en og samme pakke? Ikke umulig.

Habib Koité & Bamada: «Afriki»

Tung rotasjon av ovennevnte førte Lyttelua vestover i Afrika til området som i sin tid var det første som skrudde på verdensmusikkradaren i lua, Saharaørkenen og Mali. Ikke nok med det, lua fant like godt frem til den første artisten som skrudde på denne radaren, Habib Koité. Hans siste album hadde ved ukestart fått ufortjent lite spilletid den drøye måneden den har vært på markedet. Ufortjent fordi «Afriki» sannsynligvis viser seg å være den sterkeste utgivelsen fra «The Bluesman From Mali». Ikke overraskende for kjennere av Koité er det gitarspillet som bærer plata. Gitarspill fra, om ikke en annen verden, så i hvert fall et annet kontinent. Låtene minner enda litt mer om vestlig folk, country og bluesmusikk enn tidligere, men innslag av tradisjonelle afrikanske instrumenter og gitarbriljering som ikke kan nevnes for ofte gjør «Afriki» til noe ganske annet enn et hvilket som helst album.

Hører du denne uten å senke aggresjonsnivået mot batikk og tresmykker er det noe alvorlig galt med deg. Lua (nå som tagelmust) sliter med reisefeber til neste års «Festival in the Desert». Han har store tanker om Pommactelt inne på festivalområdet, men smiler også tilfreds fordi han endelig har hatt anledning til å høre et album gjentatte ganger igjen. «Kjøpestopp er ikke nødvendigvis en uting,» hvisker han meg i øret idet "Afriki" fader ut for femte gang denne uka. «Men,» legger han til, «det hadde vært skikkelig fett å hatt råd til de nye platene til Youssou N'Dour og Orchestrea Baobab og gjort denne utgaven av lua til en real yariba-edition.»

Emmylou Harris: «Songbird»

Den neste utgivelsen i bunken av høstens underspilte innkjøp er uten datostempling og kunne like gjerne blitt gravd frem om noen år. Heldigvis ble ikke det tilfellet. Samleboksen «Songbird» er, i likhet med «Afriki», nevnt i forbifarten i en tidligere utgave av Lyttelua, men det er ikke før denne uka tida har vært på spilletidas side. Selv uten å inkludere det mest kjente materialet, viser de fire CD-platene Harris fra hennes beste side og tjenestegjør både som en fin inngangsport for nybegynneren og som nødvendig påfyll for komplementisten og de av oss som aldri får nok av stemmen fra countrymusikkens øverste hylle.

«The Heavy Metal Box»

Rhino er tøffe! Førsteutgaven av denne relativt nye boksen er formet som en Marshall-forsterker med vribar volumknapp (som seg hør og bør går til 11). Og som så ofte med Rhino er innpakningen verdt pengene alene, men musiclover-etiketten har også denne gangen brukt godt med tid på innholdet. Da tenker jeg ikke bare på linernotes (glimrende) og bilder (sjeldne), men også på den delen av pakka som i bunn og grunn betyr mest(?): Musikken. Når metallens historie skal samles på kun fire CD-plater er det vanskelig å unngå bråk fra langhårete kverulanter ridende på kjepphest. Drit i det. De 70 låtene Rhino har plukket ut er alle gode representanter for sjangeren og løfter stemningen i taket på Elm Street en hvilken som helst lørdag.

I tillegg har Lyttelua kost seg fælt med Stiff-boksen , Plant & Krauss og Eagles denne uka, og irritert seg søvnløs og sømløs over norske avisers slurvete behandling av sistnevnte bands nye album. Dere tar feil, alle sammen. Les heller Tom Skjeklesæthers korrekte anmeldelse på ABC Nyheter.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:45 Den maritime næringen tror ikke krisepakke vil hjelpe04:45 4.107 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26203:39 Mann i 40-årene antatt omkommet etter snøskred ved Rjukan03:08 Over 20.500 studenter og ansatte klare til å hjelpe helsevesenet03:05 Grønland forbyr alkohol under koronakrisen01:15 Studentsamskipnaden SiO permitterer 350 ansatte00:56 Koronanyheter kan gi ny omtalerekord i norske medier22:40 Yonhap: Nord-Korea har avfyrt prosjektil22:38 Klopp om Liverpool-Atletico Madrid: Kampen burde aldri blitt spilt22:35 Neville foreslår tiltak for å fullføre fotballsesongen i England22:09 Saudi-Arabia har avskåret raketter over Riyadh21:55 Få nordmenn har tillit til at Nav klarer å håndtere coronakrisen21:25 40 personer og lavinehunder leter etter person tatt av ras ved Rjukan21:24 Over 30.000 coronadødsfall i verden21:22 Eldre person med coronasmitte døde på omsorgssenter i Kristiansand20:56 Svensk studie: Mye pollen øker corana-faren20:22 Langrenn: Dyrhaug vraket fra landslaget20:20 – Gi Israel beskjed om å fjerne restriksjonene som rammer Gazas helsevesen19:58 Spania innfører to ukers karantene19:57 319 nye coronadødsfall i Frankrike19:27 Glem dorullene - nå bør du kanskje hamstre kondomer19:27 Uvær stenger veier i Nord-Norge18:58 Trump vurderer å sette New York og omegn i karantene18:38 Person tatt av ras ved Rjukan18:36 «Vi balanserer på en knivsegg»: Kappløpet mot en corona-vaksine18:23 Over 10.000 coronadødsfall i Italia18:21 70–80 personer isolert etter steinras18:20 Meny kaller tilbake kyllingrett etter listeriafunn17:58 Krenket portforbud, ble satt i hundebur17:34 To OL-vinnere mistenkt for doping, Russland stopper all testing17:08 I New York tar coronaviruset livet av én innbygger hvert 17. minutt17:06 Finvær i Oslo – mye folk ute på tur16:56 Arbeiderpartiet krever garantilønn for fastleger16:41 Kina har sendt corona-hjelp til Pakistan16:40 I natt stilles klokkene én time fram16:33 Tenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp16:30 Usedvanlig spilleroppfølgning i Röslers Düsseldorf: De roper og skriker på webkamera16:20 Eldre coronasmittet kvinne døde på sykehjem i Drammen16:12 Putin stenger alle grenser16:10 Tre personer til sykehus etter frontkollisjon i Troms15:47 Over 100 coronasmittede døde i Sverige15:40 Første corona-dødsfall i Telemark15:06 De rødgrønne blokkerer kriseforskrifter14:54 Norge takket ja til smittevern-donasjon fra Kinas rikeste mann13:50 Tenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp13:31 Nærmer seg Italia: Hvorfor er det så ille i Spania?12:44 Høyre og Arbeiderpartiet fram etter virusutbruddet12:20 Forskere skal prøve å gi coronasyke blod fra folk som har blitt friske av viruset11:02 Ett år siden Solskjær ble fast ansatt i United – her er fasiten10:06 Uvær stenger veier i Troms og Finnmark09:25 Spillet om Northconnect inn i sluttfasen: Sp, Rødt, SV og Frp får ikke med seg Ap09:09 Erna Solberg glad for å ha oljefondet i krisen: Vi er i en veldig gunstig posisjon08:49 Coronakrisen: «Firerbanden» på Stortinget kvesser knivene08:09 Helt i det blå om coronakrisen rammer sommerferien08:08 Ingen mistenkt etter bilbrann i Oslo07:58 Forsvaret i Canada vil verne landet mot virus07:39 Etterforskningen av overgrepssiktet idrettsdommer er ferdig07:00 Melby utreder utvidet skoleåpning06:50 Legendarisk borgerrettsforkjemper i USA er død06:00 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt04:45 3.845 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26404:43 Serbisk mann fengslet i tre år for å ha brutt isolasjon04:12 Ingen lokalt smittede i Kina02:22 Seks nordmenn på koronafritt kontinent02:01 Kombinert-ansatte permitteres01:39 Syrelekkasje stopper ikke Kavlis produksjon01:33 Omfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad00:54 Tidligere general i Venezuela har meldt seg etter amerikansk narkosiktelse22:51 Lampard: – Vanskelig for Chelsea-spillerne å være motiverte i denne krisen22:39 Over 100.000 registrerte smittetilfeller i USA22:14 Trump tyr til krigslov: – Avgjørende for nasjonen21:51 Trump har signert omfattende krisepakke21:45 Ahus med nye retningslinjer for behandling av coronapasienter i livets siste fase21:21 Skolenes landsforbund ber kunnskapsministeren utsette innføring av skolereform: – Uansvarlig20:56 AUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger20:26 Fem nye coronadødsfall meldt i Norge fredag20:18 Svensk syklist vil avlyse Tour de France om rittet går uten tilskuere19:37 Fire døde på nederlandsk cruiseskip19:21 Oddbjørn overlevde norgeshistoriens verste arbeidsulykke: – Venner ble delt i to19:13 EU-rådgiver ut mot corona-strategien: – Vi skyver epidemien foran oss18:36 Serviceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast18:23 Mann dømt til 45 dagers fengsel etter kollisjon med Sigvart Dagsland18:18 Derfor er dødstallene i Sverige og Danmark høyere enn i Norge17:40 Historisk høy oppslutning om Trump17:39 Syklist omkom etter påkjørsel i Holmestrand17:14 «Supermennesker»: Slik vi forskere utnytte de som er friske fra corona17:13 Märtha Louise åpner om sorgen: – Vanskeligste vi har vært gjennom16:45 Ødegaards lagkompis om viruskrisen i Spania: – Blir verre og verre16:40 Giske raser mot Raja: – Virker helt misforstått16:33 Oljeprisen på det laveste siden 200316:22 Norge henter ikke hjem soldater16:02 WHO starter coronastudie i Norge15:39 Skiforbundet permitterer 96 ansatte, har tapt 30 millioner på få uker15:35 Italienske aviser hardt ut mot «stygt» og «dødt» EU15:32 Gamletreneren om Haaland-overgangen: – Erling var usikker14:58 Nytt system for distribusjon av verneutstyr14:48 Høyesterett ga økt samvær i barnevernssak – foreldre vant fram med anke i en annen sak14:38 Økende vilje hos toppklubbene til å stoppe Premier League-sesongen14:21 Nkom vil regulere mobilmarkedet strengere
Siste nytt
04:45NorgeDen maritime næringen tror ikke krisepakke vil hjelpe04:45Norge4.107 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26203:39NorgeMann i 40-årene antatt omkommet etter snøskred ved Rjukan03:08NorgeOver 20.500 studenter og ansatte klare til å hjelpe helsevesenet03:05VerdenGrønland forbyr alkohol under koronakrisen01:15NorgeStudentsamskipnaden SiO permitterer 350 ansatte00:56NorgeKoronanyheter kan gi ny omtalerekord i norske medier22:40VerdenYonhap: Nord-Korea har avfyrt prosjektil22:38SportKlopp om Liverpool-Atletico Madrid: Kampen burde aldri blitt spilt22:35SportNeville foreslår tiltak for å fullføre fotballsesongen i England22:09VerdenSaudi-Arabia har avskåret raketter over Riyadh21:55PrivatøkonomiFå nordmenn har tillit til at Nav klarer å håndtere coronakrisen21:25Norge40 personer og lavinehunder leter etter person tatt av ras ved Rjukan21:24Helse og livsstilOver 30.000 coronadødsfall i verden21:22Helse og livsstilEldre person med coronasmitte døde på omsorgssenter i Kristiansand20:56Helse og livsstilSvensk studie: Mye pollen øker corana-faren20:22SportLangrenn: Dyrhaug vraket fra landslaget20:20Politikk– Gi Israel beskjed om å fjerne restriksjonene som rammer Gazas helsevesen19:58Helse og livsstilSpania innfører to ukers karantene19:57Helse og livsstil319 nye coronadødsfall i Frankrike19:27Helse og livsstilGlem dorullene - nå bør du kanskje hamstre kondomer19:27NorgeUvær stenger veier i Nord-Norge18:58Helse og livsstilTrump vurderer å sette New York og omegn i karantene18:38NorgePerson tatt av ras ved Rjukan18:36Helse og livsstil«Vi balanserer på en knivsegg»: Kappløpet mot en corona-vaksine18:23Helse og livsstilOver 10.000 coronadødsfall i Italia18:21Norge70–80 personer isolert etter steinras18:20Mat og drikkeMeny kaller tilbake kyllingrett etter listeriafunn17:58Helse og livsstilKrenket portforbud, ble satt i hundebur17:34SportTo OL-vinnere mistenkt for doping, Russland stopper all testing17:08Helse og livsstilI New York tar coronaviruset livet av én innbygger hvert 17. minutt17:06NorgeFinvær i Oslo – mye folk ute på tur16:56NorgeArbeiderpartiet krever garantilønn for fastleger16:41VerdenKina har sendt corona-hjelp til Pakistan16:40NorgeI natt stilles klokkene én time fram16:33VerdenTenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp16:30SportUsedvanlig spilleroppfølgning i Röslers Düsseldorf: De roper og skriker på webkamera16:20Helse og livsstilEldre coronasmittet kvinne døde på sykehjem i Drammen16:12Helse og livsstilPutin stenger alle grenser16:10NorgeTre personer til sykehus etter frontkollisjon i Troms15:47Helse og livsstilOver 100 coronasmittede døde i Sverige15:40Helse og livsstilFørste corona-dødsfall i Telemark15:06NorgeDe rødgrønne blokkerer kriseforskrifter14:54NorgeNorge takket ja til smittevern-donasjon fra Kinas rikeste mann13:50VerdenTenåring død i USA etter å ha blitt nektet legehjelp13:31VerdenNærmer seg Italia: Hvorfor er det så ille i Spania?12:44PolitikkHøyre og Arbeiderpartiet fram etter virusutbruddet12:20Helse og livsstilForskere skal prøve å gi coronasyke blod fra folk som har blitt friske av viruset11:02SportEtt år siden Solskjær ble fast ansatt i United – her er fasiten10:06NorgeUvær stenger veier i Troms og Finnmark09:25PolitikkSpillet om Northconnect inn i sluttfasen: Sp, Rødt, SV og Frp får ikke med seg Ap09:09NorgeErna Solberg glad for å ha oljefondet i krisen: Vi er i en veldig gunstig posisjon08:49NorgeCoronakrisen: «Firerbanden» på Stortinget kvesser knivene08:09ReiseHelt i det blå om coronakrisen rammer sommerferien08:08NorgeIngen mistenkt etter bilbrann i Oslo07:58VerdenForsvaret i Canada vil verne landet mot virus07:39NorgeEtterforskningen av overgrepssiktet idrettsdommer er ferdig07:00NorgeMelby utreder utvidet skoleåpning06:50VerdenLegendarisk borgerrettsforkjemper i USA er død06:00NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt04:45Norge3.845 registrerte koronatilfeller i Norge – opp 26404:43VerdenSerbisk mann fengslet i tre år for å ha brutt isolasjon04:12VerdenIngen lokalt smittede i Kina02:22NorgeSeks nordmenn på koronafritt kontinent02:01SportKombinert-ansatte permitteres01:39NorgeSyrelekkasje stopper ikke Kavlis produksjon01:33VerdenOmfattende politisperringer rundt Finlands hovedstad00:54VerdenTidligere general i Venezuela har meldt seg etter amerikansk narkosiktelse22:51SportLampard: – Vanskelig for Chelsea-spillerne å være motiverte i denne krisen22:39VerdenOver 100.000 registrerte smittetilfeller i USA22:14NorgeTrump tyr til krigslov: – Avgjørende for nasjonen21:51NorgeTrump har signert omfattende krisepakke21:45NorgeAhus med nye retningslinjer for behandling av coronapasienter i livets siste fase21:21VerdenSkolenes landsforbund ber kunnskapsministeren utsette innføring av skolereform: – Uansvarlig20:56NorgeAUF: Norge må hente 3.500 Moria-flyktninger20:26NorgeFem nye coronadødsfall meldt i Norge fredag20:18NorgeSvensk syklist vil avlyse Tour de France om rittet går uten tilskuere19:37VerdenFire døde på nederlandsk cruiseskip19:21Helse og livsstilOddbjørn overlevde norgeshistoriens verste arbeidsulykke: – Venner ble delt i to19:13Helse og livsstilEU-rådgiver ut mot corona-strategien: – Vi skyver epidemien foran oss18:36NorgeServiceteknikere i Coca-Cola vant: Reisetid er arbeidstid, slår Høyesterett fast18:23NorgeMann dømt til 45 dagers fengsel etter kollisjon med Sigvart Dagsland18:18NorgeDerfor er dødstallene i Sverige og Danmark høyere enn i Norge17:40NorgeHistorisk høy oppslutning om Trump17:39NorgeSyklist omkom etter påkjørsel i Holmestrand17:14Helse og livsstil«Supermennesker»: Slik vi forskere utnytte de som er friske fra corona17:13NorgeMärtha Louise åpner om sorgen: – Vanskeligste vi har vært gjennom16:45SportØdegaards lagkompis om viruskrisen i Spania: – Blir verre og verre16:40PengerGiske raser mot Raja: – Virker helt misforstått16:33NorgeOljeprisen på det laveste siden 200316:22NorgeNorge henter ikke hjem soldater16:02NorgeWHO starter coronastudie i Norge15:39SportSkiforbundet permitterer 96 ansatte, har tapt 30 millioner på få uker15:35VerdenItalienske aviser hardt ut mot «stygt» og «dødt» EU15:32SportGamletreneren om Haaland-overgangen: – Erling var usikker14:58Helse og livsstilNytt system for distribusjon av verneutstyr14:48NorgeHøyesterett ga økt samvær i barnevernssak – foreldre vant fram med anke i en annen sak14:38SportØkende vilje hos toppklubbene til å stoppe Premier League-sesongen14:21PengerNkom vil regulere mobilmarkedet strengere
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus