Diplomat: – Kunne hjulpet USA å avverge terror

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabia kunne ha hjulpet amerikanerne med å avverge terrorangrepene mot USA 11. september 2001. Men amerikanerne kom ikke med noen troverdig forespørsel, hevder en tidligere saudiarabisk diplomat

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prins Bandar bin Sultan sier til den arabiske fjernsynskanalen Al Arabiya at saudiarabisk etterretning «aktivt og med presisjon» fulgte med i terroristenes forberedelser til angrepet. USA viste imidlertid liten interesse for arbeidet, hevder han.

– Hvis amerikanske sikkerhetsmyndigheter hadde gått i seriøs og troverdig dialog med sine saudiarabiske kolleger, kunne vi ha avverget det som skjedde. Det er i alle fall min vurdering, sier prinsen ifølge en melding på fjernsynskanalen CNNs nettsider

torsdag.

Prins Bandar var saudiarabisk ambassadør i nesten 22 år, inntil han ble kalt hjem til Riyadh i 2005. En amerikansk tjenestemann sier til CNN at prinsens uttalelser «bør tas med en klype salt».

Kong Abdullah av Saudi-Arabia anklaget tidligere denne uken Storbritannia for en lignende mangel på interesse. Saudiaraberne kunne ha bidratt til å avverge London-terroren i 2005, der 52 mennesker mistet livet, sa kongen til BBC. (©NTB)