1 million rammet av oversvømmelser i Mexico

1 million rammet av oversvømmelser i Mexico
1 million rammet av oversvømmelser i Mexico
Artikkelen fortsetter under annonsen

1 million mexicanere er rammet av kraftig regn og store oversvømmelser. I delstaten Tabasco sitter titusenvis av mennesker på hustakene sine og venter på hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre har klatret opp i lyktestolper og klamrer seg fast for å unnslippe vannmassene.

– Vi har mistet 100 prosent av avlingene og 70 prosent av delstaten er under vann, sier delstatsguvernør Andres Granier, ifølge BBC.

– Vi har det akkurat som New Orleans hadde det. Alt vannet må pumpes ut.

Minst en halv million mennesker er gjort hjemløse, men så langt er det kun rapportert om ett dødsfall i forbindelse med oversvømmelsene, som er de verste på over 50 år.

Over 1 million mennesker er rammet, ifølge Granier.

Calderon lover hjelp

En massiv redningsaksjon er satt i gang for å hjelpe flomofrene, melder BBC. Redningshelikoptere er satt inn for å hente folk som sitter fast på hustakene sine. Og guvernør Granier har oppfordret alle som har båt til å hjelpe til i bergingsaksjonen.

Mexicos president Felipe Calderon fløy onsdag over området. Han lovet at de føderale myndighetene skal bistå med hjelp og sa at oversvømmelsene er en av de verste naturkatastrofene i landets historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversvømmelsene forvandlet mange byer og deler av delstatshovedstaden Villahermosa til mørke sjøer.

Frykter demning brister

Redningsarbeidere i båter kjørte opp og ned gater og hentet ut tusenvis fra vannet. Flomofrene ble fraktet til dansearenaer, garasjer og andre provisoriske tilfluktsrom.

– Gud hjelpe oss. Noe sånt som dette ha aldri skjedd oss. Jeg måtte hoppe fra et tak så de kunne redde meg, sier Francisca Almeida, som hold seg fast i et tau bundet rundt en lyktestolpe.

Tusenvis av soldater og frivillige jobber med å forsterke en firefelts motorvei som fungerer som en demning rundt delstatshovedstaden. Dersom den brister, vil 95 prosent av byen ligge under 2 meter vann. (©NTB)