Første album på 16 år

Første album på 16 år
Første album på 16 år
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det legendariske new wave-bandet The B-52's er i ferd med å ferdigstille sitt nye album, deres første utgivelse på 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt eldre, men like friske på scenen. Her fra deres pågående USA-turne.Litt eldre, men like friske på scenen. Her fra deres pågående USA-turne.

Meldingen om at medlemmene i The B-52's har funnet tilbake til hverandre slo ned som en bombe i fans-kretser tidligere i år. 28. februar foreligger resultatet av dette i form av Georgia-bandets nye album «Funplex».

Smakebiter av låtmaterialet har ligget ute på YouTube i lang tid allerede, men de nye låtene har ikke vært festet til tape før nå. Bandets gitarist Keith Strickland beskriver de nye låtene som «støyende, sexy rock'n'roll for dine gledessoner, med et beat som er skrudd opp til nivå varm rosa», hva enn han måtte legge i den beskrivelsen.

Lett gjenkjennelig stil
Produsent på albumet er veteranen Steve Osborne, som tidligere har jobbet med størrelser som New Order, Happy Mondays, Doves og KT Tunstall. Musikken skal være lett gjenkjennelig for fans av The B-52's, med deres sedvanlige futuristiske struktur i «Love In The Year 3000», fengende partystemning i «Keep This Party Going», samt nikk til deres hjemby Athens i «Hot Corner». The B-52's har allerede turnert med det nye låtmaterialet i hjemlandet USA.

Låtene på Funplex er som følger:
1. «Pump»
2. «Hot Corner»
3. «Ultraviolet»
4. «Juliet Of The Spirits»
5. «Funplex»
6. «Eyes Wide Open»
7. «Love In The Year 3000»
8. «Deviant Ingredient»
9. «Too Much To Think About»
10. «Dancing Now»
11. «Keep This Party Going»

The B-52's debuterte med albumet «The B-52's» i 1979 og har siden gitt ut åtte album, det siste, «Good Stuff», kom i 1992. Deres niende, «Funplex», kommer altså i salg fra 28. februar 2008.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her