Minst 80 døde i karibisk uvær

Minst 80 døde i karibisk uvær
Minst 80 døde i karibisk uvær
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 80 mennesker har mistet livet i skred og oversvømmelser utløst av tropestormen Noel i Karibia. Nå er tropestormen på vei mot øygruppen Bahamas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Store oversvømmelser

Innbyggerne i Capotillo i Santo Domingo forsøker å ta seg fram i gatene etter at den tropiske stormen Noel har ført til store oversvømmelser. Minst 80 mennesker har mistet livet på Den Dominikanske republikk og Haiti i skred og oversvømmelser som er utløst av tropestormen (Foto: Reuters/SCANPIX)

Uværet har rammet Haiti og Den dominikanske republikk hardt. Ødeleggelsene er store på øya Hispaniola, som deles av de to landene. Uværet beveget seg torsdag langsomt nordover med kurs mot øygruppen Bahamas, og stormsenteret lå torsdag morgen norsk tid rundt 200 kilometer sør for Bahamas' hovedstad Nassau.

- Situasjonen her er fortsatt farlig og dødstallene kan komme til å stige, sa sjefen for Den dominikanske republikks nasjonale krisesenter Luis Luna Palino. - Redningsarbeidet blir stadig vanskeligere, for det regner voldsomt, tilføyde han.

Mer enn en tredel av landets rundt ni millioner innbyggere var uten strøm, opplyste Palino videre. Ifølge Haitis statsminister Jacques-Edouard Alexis er et beløp tilsvarende åtte millioner kroner satt av for å hjelpe uværsofrene i den fattige nasjonen.

I provinsen Camanguey nord på Cuba skal rundt 120 bolighus være ødelagt av voldsomme brenninger utløst av Noel. Meteorologene spår at stormen vil tilta i styrke mens den nærmer seg USAs sørøstligste delstat Florida. (©NTB)