Journalistens våteste drøm

Journalistens våteste drøm
Journalistens våteste drøm
Artikkelen fortsetter under annonsen

Buscemi og Miller forfører uten helt å tilfredsstille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karakter: 7 av 10

Det er alle kulturjournalisters våte drøm: Å være den heldige som er til stede idet en superkjendis mister masken. Å bli invitert hjem til stjernen på en flaske vin eller fem og høre den sanne historien. Være den utvalgte sjelesørgeren. Få scoopet over alle scoop.

Ja, vi journalister er i sannhet en patetisk rase.

I 90 prosent av tilfellene er det nemlig slik at når man møter et kjent ansikt, så er det som å sette på en plate med hakk i. Som regel skal kjendisene promotere en plate, bok eller film og gir alle journalistene nøyaktig den samme leksa, om og om igjen. Ok. Nok sutring.

Too cool for school

I «Interview» befinner den hardkokte politiske journalisten Pierre Peders (Steve Buscemi) seg i nettopp denne drømmesituasjonen. På grunn av ytre omstendigheter har han havnet på det meget trendy loftet til den overfladiske, bortskjemte, Paris Hilton-aktige superstjernen Katya (Sienna Miller). Egentlig føler Pierre seg altfor god til jobben som kjendisreporter, men er tvunget til oppgaven på grunn av en uoverensstemmelse med redaktøren - noe han absolutt ikke legger skjul på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Idet han møter den sexy blondinen gir han derfor klart uttrykk for at han gir blaffen i både henne og de teite filmene hun eventuelt måtte spille i. Katya er på sin side drittlei av grafsende journalister som kun er interessert i hvem hun har ligget med i det siste. Men så kommer en flaske sprit kommer på bordet og dermed er spillet i gang. Hvem kommer til å avsløre den største hemmeligheten? Hvem kommer til å knekke først? Og er egentlig Katya så blåst som hun liker å gi inntrykk av?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Buscemis verk

«Interview» er en nyinnspilling av en film av den nederlandske regissøren Theo van Gogh som ble drept i 2004. Egentlig var det meningen at van Goghs selv skulle lage den amerikanske versjonen, men Steve Buscemi tok over da nederlenderen døde. Og Buscemi gjør en hederlig jobb både som regissør og hovedrolleinnehaver. Den überkule amerikaneren som har spilt i klassikere som «Ghost World» og «Trees Lounge» og som de siste årene blant annet regissert episoder av «Sopranos», leverer absolutt varene. Sienna Miller gjør også en god figur i meta-rollen som Katya. Stjerneskuddet Sienna blir jo selv sett på som litt av en diva og er kanskje mer berømt for sine partnere enn sine filmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Overfladisk slutt

Tidvis er «Interview» genial. Samspillet mellom de to slår gnister og dialogen er både intelligent og sexy. Men mot slutten føler jeg meg litt slukøret. For denne filmen som i utgangspunktet virker veldig dyp ender opp som en fluffy lettbeint bagatell. Det blir rett og slett litt meningsløst. Overfladiskheten til hovedpersonene smitter over til historien. Jeg ble sittende igjen med den småkvalme følelse av å ha spist en stor candyfloss, og ikke det sunne gourmetmåltidet jeg ble lovet når jeg satte meg til bords.

- Les mer om film her