Stort ras på Vestlandet

Steiner så store som lastebiler har rast over riksvei 48 mellom Etne og Skånevik i Hordaland. Frykter at biler skal være truffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etne (NTB): Riksvei 48 mellom Etne og Skånevik i Hordaland ble onsdag ved 17.30-tiden blokkert i 50-60 meters lengde av et omfattende jord- og steinras.

Politiet sendte straks to patruljer og en ambulanse til området der to personer ble evakuert fra et hus som ligger bare 10 meter fra enden av raset.

Ingen av dem kom til skade under raset, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Friberg sier det er for risikabelt å sende folk inn i skredområdet, men et Sea King helikopter var ventet til området i 20-tiden.

- Det er meningen at utstyret i helikopteret skal gi oss et bilde av raset og i tillegg undersøke om det kan være noe annet enn jord og stein i rasområdet, sier Friberg.

Han understreker at politiet ikke har fått melding om at noen er savnet, men raset er så stort at det kan dekke både biler og andre kjøretøy hvis de var i området da raset gikk.

- Noen av steinene skal være store som lastebiler, sier Friberg.

Det er voldsomme regnskyll og store nedbørsmengder over tid som har utløst raset. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus