Nedbør skapte trafikkaos i Bergen

Nedbør skapte trafikkaos i Bergen
Nedbør skapte trafikkaos i Bergen

Flere veier ut fra Bergen sentrum var nærmest uframkommelige onsdag ettermiddag etter flere timers regnskyll.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
Vannet flommet i gatene i Bergen og kummelokkene danset onsdag ettermiddag. Både bilister og huseiere fikk problemer da det kom store nedbørsmengder i løpet av noen få timer. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Bergen (NTB): Det oppsto lange køer i alle retninger. Bilister på vei hjem fra jobb sto bom fast, og politiet oppfordret trafikantene til å ta det med ro.

Flere veistrekninger og tunneler i og rundt Bergen ble stengt i perioder mens andre var lite framkommelige på grunn av mye vann i veibanen og trafikk som hopet seg opp.

Mesteparten av nedbøren kom i løpet av få timer. Mot kvelden ble nedbøren langt mindre intens, og køene løste seg etter hvert opp. Politiet melder ikke om alvorlige skader som følge av uværet.

Mange kjellere ble fylt med vann, og brannvesenet kalte inn tilgjengelige mannskaper. Også Sivilforsvaret deltok i opprydding og lensing av vann onsdag kveld.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) hadde sendt ut flomvarsel for Hordaland, Sogn og Fjordane og Rogaland. Også andre steder i fylkene skapte nedbøren problemer, og flere veier ble stengt. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus