Meny

Juritzen truer Dagbladet med søksmål

Juritzen truer Dagbladet med søksmål

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlegger Arve Juritzen beskylder Dagbladet for avtalebrudd og truer med å saksøke avisen etter at den trykket utdrag fra den nye boka om Jan Werner Danielsen onsdag.

Oslo (NTB-Peter Tálos): Juritzen legger boka ut for salg før planlagt.

- Når nå så mye av bokens innhold er kjent, legger vi den ut for salg med en gang i stedet for å vente til fredag som først planlagt, sier Arve Juritzen til NTB.

I forbindelse med lanseringen av boka som faren til Jan Werner Danielsen har skrevet, har Juritzen og forlaget hans inngått en rekke avtaler med medier om omtale.

I boka «Bare Werner» gir Thor-Egil Danielsen leserne innblikk i mange nye og ukjente sider ved artistens liv før han døde overraskende av hjertesvikt i september i fjor.

- Uhederlig

I en serie med e-poster mellom Juritzen og Dagbladet tirsdag ettermiddag gikk avisens journalist med på å overholde en sperrefrist til fredag ettermiddag da boka etter planen skal slippes.

Samtidig skal imidlertid andre personer i Dagbladet kulturavdeling ha fått tak i en kopi av boka. Onsdag prydet derfor lekkasjer fra boka avisens forside og over flere sider inni ble det brakt lange referat fra innholdet.

- Dette er uhederlig fra Dagbladets side. Det er ikke mulig for et forlag å holde en bokutgivelse hemmelig. Men dersom vi skal greie å ha en skikkelig lansering, er vi avhengig av at vi kan ha et tillitsforhold til aktørene i media, sier Juritzen til NTB.

Han vil vurdere de rettslige sidene av at Dagbladet ikke overholdt avtalen om sperrefrist og se om det er grunnlag for å forfølge saken i rettsapparatet. Han tror ikke på avisens forsikringer om at journalisten som inngikk avtalen om sperrefrist, ikke visste at andre personer i kulturavdelingen allerede hadde fått en kopi fra en kilde de ikke vil oppgi hvem er.

Avviser
I Dagbladet avviser de derimot beskyldningene fra Juritzen og mener de er på trygg grunn. Leder for kulturavdelingen, Jo Randen, sier til NTB at avtalen mellom avisa og Juritzen dreide seg om et intervju og betingelsene for at de skulle få boka tilsendt fra forlaget. Da de fikk tak i biografien på annet hold, så de ikke at det skapte en konflikt mellom avtalen med Juritzen.

- I boken er det stoff som er journalistisk interessant, så vi som alle andre medier har vært på jakt etter boken i lengre tid. Samtidig har vi forsøkt å få en intervjuavtale med forfatteren av boka, sier Randen til NTB.

Han forstår at Dagbladet med sitt oppslag onsdag kan ha forkludret lanseringsplanene til Juritzen forlaget, men er uenig i måten Juritzen framstiller saken på. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus