Frp angriper VG

Frp angriper VG
Frp angriper VG

Frp mener VG surrer med fakta i omtalen av Siv Jensens kjennskap til sexskandalen i partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag skriver avisen at Carl I. Hagen i sin nye bok «for første gang innrømmer (...) at Siv Jensen hadde kjent til detaljene i Frps sex-skandale i hele fem måneder da Søviknes-saken ble kjent i VG.» En rekke aviser, deriblant ABC Nyheter, siterte artikkelen.

Senere onsdag ettermiddag slo Frp tilbake med en pressemelding på sine hjemmesider:

«VG skriver i dag at Hagen i sin bok for første gang innrømmer at partiet hadde kjennskap til detaljene i Søviknes-saken før den ble kjent i media. Det er galt.

FrP slo allerede fast på en pressekonferanse 12. februar 2001 at partiets ledelse, som omtalt i Hagens bok, hadde kjent til de påstander og rykter som verserte.

VG skrev om dette 12. februar, 13. februar og 14. februar 2001.», heter det i en pressemeldingen.

«Våsete»

Carl I. Hagen kalte på pressekonferansen om boken onsdag VG for «en våsete avis.»

- Dette er en del av deres vedvarende forfølgelse av Frp og undertegnede. Ledelsen kjente til sexsaken siden oktober 2000, og innrømmet dette på en pressekonferanse i februar 2001. Vi hadde hørt rykter om voldtekt, fikk dette avkreftet og valgte å stole på Søviknes, sa Hagen.

- Vi sjekket via fylkessekretæren i Telemark Frp hvordan det stod til med jenta, og fikk vite at hun ikke ønsket noen oppmerksomhet rundt saken.

Ingen kommentar
Terje Søviknes ønsket ikke å kommentere saken onsdag.

«Hei! Har fulgt en linje om ikke å kommentere alle bøkene om FrP - den linjen vil jeg følge i dag og. Mvh Terje S.», skriver Os-ordføreren i en tekstmelding til ABC Nyheter.

Siv Jensen kommenterer i Frps pressemelding oppslaget slik:

- VGs oppslag i dag baserer seg på feilaktig grunnlag og løsrevne sitater. Det avgjørende for min håndtering av Søviknes-saken var hensynet til jenta og hennes familie, sier hun.

VG avviser
VGs politiske redaktør Eirik Mosveen avviser blankt Frps kritikk.

- Dette er gale påstander fra Frp, og det vet Frp utmerket godt selv. Dette er første gang Carl I. Hagen går ut med detaljer om hva han og Siv Jensen fikk vite når i Søviknessaken. På pressekonferansen 12. februar 2001 var ennå ikke Søviknes' navn nevnt. Det er først samme kveld Søviknes sto frem i Tabloid og fortalte hva som etter hans mening skjedde, sier han til ABC Nyheter.

- Det er korrekt at VG skrev om dette 12., 13. og 14. februar 2001, men det var helt uten hjelp fra Carl I. Hagen og Siv Jensen. Det vi nå får i detalj bekreftet fra Carl I. Hagen er at det vi skrev den gang stemte. De var informert, men lot som om de ikke var det.

- Carl I. Hagen har aldri villet bekrefte det vi skrev, heller ikke Siv Jensen. Nå forteller han for første gang selv hva han visste og når han visste det. Det er det nye i dagens VG, ikke at Søviknes hadde sex med en 16-åring. Det har vi visst lenge.

Les også : Mener Hagen er usmakelig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus