Meny

Dronningene til Spektrum

Dronningene til Spektrum

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det klart at de amerikanske stonerrockdronningene kommer tilbake hovedstaden i februar.

Til hovedstaden, uten fare for at publikum vil drukne under deres konsertTil hovedstaden, uten fare for at publikum vil drukne under deres konsert

Stonerrockerne i Queens Of The Stone Age kommer tilbake til Norge etter sin vellykkede opptreden i øsende-pøsende rekord-regnvær på Hovefestivalen i sommer. Bandet spiller i Oslo Spektrum tirsdag 26. februar 2008. Billettene legges ut for salg fra førstkommende mandag, 5. november klokken 09.00.

Queens Of The Stone Age fikk sitt definitive gjennombrudd med singelen «No One Knows» og albumet «Songs For The Deaf», som begge toppet listene over årets beste utgivelser innen sitt format fra et samlet anmelderkorps da plateåret 2002 skulle gjøres opp. To år tidligere, oppnådde de også mye oppmerksomhet for albumet «Rated R» og singelen «The Lost Art Of Keeping A Secret» fikk allerede da mye spilletid på norsk radio. De ubestridte dronningene av stonerrocken har også høstet gode kritikker for sin siste plate «Era Vulgaris», som ble sluppet tidligere i år.


Ti år siden debuten
Josh Homme er og har alltid vært drivkraften i bandet, og han har opp gjennom årene jobbet med mange ulike konstellasjoner av musikere under navnet Queens Of The Stone Age. Matt Cameron (Soundgarden, Pearl Jam), John McBain (Monster Magnet), Nick Oliveri, Mike Johnson (Dinosaur Jr.), og ikke minst Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters) har alle vært involvert siden gruppen ble stablet på bena for ti år siden.

Queens Of The Stone Age har for øvrig hatt Turbonegro som oppvarmere og blir behørig omtalt i Turbonegro-biografien «Sagaen Om Denimfolket».

Dronningene har gitt ut fem studioalbum og ett livealbum siden den selvtitulerte debuten i 1998.


Les plateanmeldelser her
Les mer musikk her
Les Full av fuzz her
Les Lyttelua her
Les Retrohue her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus