Tre av åtte hovedtiltalte får maksstraff

Tre av åtte hovedtiltalte får maksstraff
Tre av åtte hovedtiltalte får maksstraff

21 personer er funnet skyldige i terrorangrepet i Madrid i 2004. Sju andre er frikjent, deriblant en av de antatte hovedmennene bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Reuters/Scanpix
Abdelilah El Fadual, Rachid Aglif og Mohamed Bouharrat er noen av de tiltalte for bombene som rammet midt i Madrids morgenrush 11. mars 2004.

Tre av de åtte hovedtiltalte ble idømt lovens strengeste straff. Blant dem er marokkanske Jamal Zougam, som ble dømt til over 40.000 års fengsel. I henhold til spansk lov kan han imidlertid ikke sitte fengslet i mer enn 40 år.

Spanjolen Emilio Suarez Trashorras, som har vært anklaget for å ha skaffet til veie sprengstoff, ble også dømt til tusenvis av år i fengsel.

De i alt 28 tiltalte fikk onsdag lest opp dommene i et strengt bevoktet rettslokale i Madrid. Alle var anklaget for innblanding i terrorangrepet i den spanske hovedstaden 11. mars 2004, som tok livet av 191 mennesker.

Rabei Osman Sayed Ahmed, som har vært regnet som en av hovedmennene bak angrepet, var blant de sju som ble frikjent for enhver innblanding i angrepet. Han har vært kjent under kallenavnet «Egypteren Mohamed». (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus