Meny

Får ikke lønn - lever på kona

Får ikke lønn - lever på kona

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at han selv ikke har fått lønn på fem måneder hevder daglig leder i Furuset Hockey at klubbens økonomi er under full kontroll.
Mangler penger

Furuset, her representert ved Jonas Olsson (hvit trøye), sliter med å få betalt ut lønn til spillere, trener og klubbens daglig leder. Men ifølge klubbledelsen er situasjonen under full kontroll.

Foto: Scanpix og www.groruddalen.no

ABC Nyheter vet at Furuset Ishockeyklubb sliter med å få utbetalt lønninger til både spillere og trenere i klubben. Daglig leder, Jan Gustavsen, sier at alt er under kontroll, men innrømmer at han personlig ikke har fått en krone av klubben på nesten et halvt år.

- Jeg har ikke hentet ut lønn på cirka fem måneder så det er godt at jeg har en snill og raus kone. Jeg har måttet leve på henne den siste tiden, sier Gustavsen til ABC Nyheter.

Ifølge Gustavsen er det et valg han selv har tatt. Han ønsker at klubben ikke skal få problemer. Som daglig leder synes han det er riktig at spillere og trener får lønn til avtalt tid.

- Jeg er i en situasjon hvor jeg klarer meg uten de pengene en periode. Det er viktigere at spillerne får det de skal ha, sier han til ABC Nyheter.

Det er ikke første gang moderklubben til Norges kanskje beste ishockeyspiller gjennom tidene, Bjørn «Botta» Skaare, sliter økonomisk. Groruddalslaget var et av de dominerende lagene på 80-tallet og vant blant annet «the double» i 1990. Men resten av 90-tallet ble derimot ikke som forventet.

Etter en lang periode frem og tilbake mellom Eliteserien og 1. divisjon ble foreløpig bunn nådd i 2002. Da valgte klubben å starte opp helt på nytt i 2. divisjon.

Får etter behov

Gustavsen hevder flere av dagens spillerne har en kontrakt som sier de får en avtalt sum i året for å spille for Oslo-klubben. Klubben og spillerne blir enige om hvordan pengene skal utbetales.

Jan Gustavsen i Furuset Hockey sier klubben har kontroll over økonomien til tross for at blant annet han selv ikke har fått penger på lang tid. (Foto: www.groruddalen.no)Jan Gustavsen i Furuset Hockey sier klubben har kontroll over økonomien til tross for at blant annet han selv ikke har fått penger på lang tid. (Foto: www.groruddalen.no)

- I Furuset har mange av spillerne en kontrakt som sier hvor mye de får på årlig basis. Vi har en god dialog om hvordan pengene utbetales, men de som sier de trenger penger omgående får selvfølgelig det. Men de finske proffspillerne våre får det de skal ha hver måned.

ABC Nyheter vet at klubbens trener, David Livingston har utestående penger fra klubben. Men det benekter først Gustavsen.

- Nei, David har fått penger til rett tid. Han er av de som ikke er berørt av dette.

- Men vi vet jo at han ikke har fått det han har krav på. Hvor mye er det snakk om?

- Akkurat med han henger vi litt etter, det innrømmer jeg. Og det er snakk om vel cirka to månedslønner, men det er under kontroll. Vi mener vi ikke har noen problemer slik situasjonen er i dag. Det er også en av grunnene til at jeg ikke har valgt å ta ut penger. Jeg ville aldri gjort det på denne måten om jeg ikke visste at det vil ordne seg til slutt, fortsetter Gustavsen.

Opprydding

Ifølge klubbens daglige leder er gammel «skit» grunnen til at klubben per i dag ikke helt klarer å overholde alle frister for lønnsutbetalinger til flere av klubbens spillere og trener Livingston.

- Vi måtte ta tak i gammel gjeld og få ryddet opp i det. Du kan godt si vi startet på null, sier Gustavsen til ABC Nyheter.

Lagets kaptein, Teddy Midttun, ønsker ikke å uttale seg om saken.

- Jeg vil ikke si noe om dette. Alt som har med lønn og sånt får du ta med Gustavsen, var Midttuns korte svar.

Forbundet varsles

Jon Haukeland i Norges Ishockeyforbund sier de ikke har hørt noe om problemene til Furuset og at de foreløpig forholder seg rolig til opplysningene som er kommet frem.

- Vi har per i dag ikke noe grunnlag for å start noen «etterforskning» av Furuset. De har fått klubblisens på bakgrunn av et regnskap godkjent av en revisor og vedtak fattet av styret i klubben. Vi regner med at dersom klubben ikke lenger føler de klarer å håndtere situasjonen vil vi bli varslet.

Foto: www.groruddalen.no

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus