Meny

Sandstrøm erklærte seg delvis skyldig

Sandstrøm erklærte seg delvis skyldig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykiater Pål H. Herlofsen erklærte ikke straffskyld, mens psykolog John G. Sandstrøm erklærte seg delvis skyldig i tiltalen, da rettssaken mot dem startet i Oslo tingrett onsdag morgen.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Aktor, statsadvokat Jørn S. Maurud, og advokatene Tor Erling Staff ( i midten) og Ole Petter Drevland før retten ble satt i saken mot lege Pål Herlofsen og psykolog John G. Sandstrøm i Oslo tingrett onsdag.

De to er tiltalt for grov korrupsjon. Tiltalen gjelder blant annet utskriving av uriktige legeerklæringer til kriminelle slik at de kunne søke om utsettelse av fengselsstraff, lettere soning og soningsavbrudd.

Begge to nektet straffskyld i anklagen om å ha hjulpet kriminelle med falske lege- og psykologerklæringer, punkter som ligger under straffeloven. John G. Sandstrøm erklærte seg imidlertid skyldig i brudd på helsepersonelloven. Han erkjente blant annet at han skal ha tatt imot pasienter uten å ha brukt nødvendig tid til å behandle og diagnostisere dem, samt skrevet ut legeerklæringer uten tilstrekkelig beskrivelse av symptomene, og uten å være tilstrekkelig objektiv.

Herlovsen var også tiltalt for brudd på de samme bestemmelsene i helsepersonelloven, men erklærte ikke straffskyld på disse punktene.

Strafferammen for lovbruddene de to er tiltalt for, er på seks år. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus