Avis krever Frp-byråds avgang

På lederplass tar Bergens Tidende et oppgjør med Frp-byråd Øistein Christoffersen og hans sammenligning mellom innvandrere og hunder. Avisen krever byrådens avgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringene av byråd Christoffersens holdninger viser en mangel på dømmekraft og er uforenlig med arbeidet som byråd, fastslår avisen.

Lederskribenten oppfordrer til å ta Christoffersen på alvor når han sier at integrering av innvandrere er å sammenligne med å oppdra en hund.

«Alle som har hund, vet at hundeoppdragelse handler om å få hunden til å forstå at eieren er sjefen. Hunden skal tilpasse seg eierens ønsker», heter det i lederen.

Avisen mener det ikke er noen grunn til å tilgi Christoffersen ut fra at han er fersk som byråd, slik blant andre byrådsleder Monica Mælan har tatt til orde for.

«Men dette handler ikke om en uerfaren byråd som lar ordene løpe av med seg, som snubler i dagsorden, eller som glipper på et trinn i en saksbehandlingsprosedyre», skriver avisen og fortsetter:

«Christoffersen var en av Frps viktigste strateger under byrådsforhandlingene. Han er formann i Bergen Frp, og har erfaring fra bystyret. En av partiets toppfolk i Bergen uttaler seg på en måte som ikke levner rom for misforståelser.»

BT-lederen konkluderer blant annet slik:

«Christoffersen avslører et menneskesyn som er utålelig og utilgivelig.»

«Ordene er falt, og de er ikke til å misforstå.» Og «Bergen kan ikke ha et byråd der et av medlemmene flagger en slik forakt for deler av byens befolkning. (©NTB)»

Relaterte saker:

Beklager sammenligning mellom innvandrere og hunder

Frp-byråd mener integrering er som hundeoppdragelse

Personvernpolicy