Meny

Anklager terrorister for bussbombe

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russisk politi mener at terrorister sto bak bombeangrepet som drepte minst åtte mennesker på en buss i den russiske byen Toljatti.

Saken etterforskes som en terrorhandling, opplyser guvernøren i regionen Samara, Vladimir Artjakov. Om lag 40 busspassasjerer og tilfeldige forbipasserende ble såret i angrepet som fant sted onsdag morgen.

En politikilde sier at sprengladningen trolig var festet under bussen eller på gulvet på innsiden. En annen kilde sier at bomben kan ha blitt brakt inn på bussen av en passasjer eller at den lå i veibanen.

Bomben gikk av midt i et veikryss, og eksplosjonen var så kraftig at flere vinduer på boligblokker i nærheten, ble blåst ut.

Det er andre gang på under en uke at det blir meldt om bombeangrep mot busser i Sør-Russland. For en drøy siden ble en person drept og fem såret i en lignende hendelse i den urolige delrepublikken Dagestan.

Toljatti ligger ved elva Volga over 100 mil sørvest for Moskva. Byen har 700.000 innbyggere og regnes som sentrum for den russiske bilindustrien. Den har også rykte på seg for å være preget av mafiavirksomhet og brutale bandeoppgjør. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus