Meny

Hagen mener han kunne reddet Tore Tønne

Hagen mener han kunne reddet Tore Tønne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen mener han kunne reddet avdøde Tore Tønne dersom han hadde forsvart ham da det stormet i mediene rundt Tønne i 2002.

I Hagens selvbiografi «Ærlig talt» som lanseres onsdag skriver Hagen at han angrer på at han ikke rykket ut til forsvar for Tønne:

«I alle de årene som har gått siden de desemberdagene i 2002, har jeg tenkt på om det ville hjulpet om jeg hadde stormet ut til Tønnes forsvar. Og dessverre tror jeg det ville gjort det», skriver Hagen ifølge VG.

Hagen kritiserer statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og partikollegene for at han ikke rykket ut og forsvarte sin statsrådskollega fordi «de sto ham nærmest offentlig».

Dagbladet fikk kritikk i utvalget som gransket medienes dekning av Tønne-saken. Norsk Presseforbund-utvalget mente at dekningen ble for overdimensjonert, personfokusert og delvis var preget av unøyaktighet og mangel på presisjon. Også andre medier fikk kritikk for sin dekning av saken som startet med et oppslag om at eksstatsråd Tore Tønne fikk etterlønn fra staten samtidig som han arbeidet som konsulent for Kjell Inge Røkke. Tre uker etter det første oppslaget tok Tønne sitt eget liv. (©NTB)

Les mer:

Hagen sier Jensen kjente til Søviknes-saken

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus