Fremmedlegeme funnet i understellet på Dash 8

Fremmedlegeme funnet i understellet på Dash 8
Fremmedlegeme funnet i understellet på Dash 8

Granskerne som undersøker et SAS-fly etter en nødlanding i København nylig, har avdekket en gummipakning de ikke hadde ventet å finne i landingsunderstellet på flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

København (NTB-Ritzau): Den lille gummipakningen, en såkalt o-ring, hører ikke hjemme i hjulunderstellet på Dash 8 Q400-maskinen som måtte nødlande på Kastrup lørdag, heter det i den foreløpige rapporten til den danske havarikommisjonen.

Gummipakningen har sannsynligvis sittet i klemme slik at det høyre landingshjulet ikke ble felt helt ut. Akkurat som ved uhellene med SAS sine Dash 8 Q400-fly i Ålborg og Vilnius i september var det i den såkalte aktuatoren i landingsunderstellet at feilen oppsto. Men mens de to første uhellene skyldtes slitasje i en sylinder, er det denne gangen altså trolig snakk om en gummipakning som blokkerte hjulet.

– O-ringen kommer ikke fra aktuatoren, og dens opprinnelse er foreløpig ukjent, står det i den foreløpige rapporten fra havarikommisjonen, som ble lagt fram tirsdag kveld.

Samtidig mener havariekspertene at det er snakk om en feil som kun gjelder flyet som havarerte lørdag.

– Den utilsiktede tilstedeværelsen av o-ringen og konsekvensene som ble forårsaket av denne, blir vurdert til bare å gjelde denne flymaskinen, heter det i rapporten.

Havarikommisjonen skal nå forsøke å finne ut hvor gummipakningen kommer fra. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus