Meny

Må slakte 200 vanskjøttede dyr

Må slakte 200 vanskjøttede dyr

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet avdekket mandag omfattende vanskjøtsel av husdyr på en gård i Grong i Namdalen i Nord-Trøndelag. Nesten 200 husdyr må slaktes, og gårdsdriften blir avviklet.

Grong (NTB): De uverdige forholdene ble avslørt etter at Mattilsynet oppdaget uregelmessigheter i husdyrregisteret til gårdbrukeren. Til sammen må 120 storfe og 73 griser slaktes, skriver Trønder-Avisa.

– Det var stor uorden og voldsomt mange tynne og skitne dyr på gården. Fôringen var for dårlig, og et storfe hadde ligget dødt i over en uke, forteller seksjonssjef Per Storli i Mattilsynet i Namdalen til avisen.

Ifølge Storli gikk det dyr både inne og ute, og grisene var dårlig oppstallet. Tirsdag dro Mattilsynet til gården for å registrere dyrene i husdyrregisteret, og allerede onsdag blir de første dyrene levert til slakt. Driften på gården blir nå avviklet.

Det blir opp til Dyrevernnemnda om bonden skal politianmeldes. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus